Close
Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Kínában, közelebbről a hatalmas ország dél-keleti részén, Jangsuo karsztvidékén járunk, ahol a csillogó folyók és a zöldellő mészkődombok között egy réges-régi cukormalomban rendeztek be egy nem akármilyen szállodát.

A Hotel Alila Yangshuo egyszerre idézi meg a vidék ipari múltjának vaskos történelmét, miközben zavartalanul illeszkedik tényleg lenyűgöző környezetébe.

Az Alila Hotels and Resorts ötvözi a kifinomultság, az innováció és a fenntarthatóság jegyeit, belső terei pedig a modern egyszerűséget és a formatervezés eleganciáját közvetítik.

A festői Li folyó partján álló épület viharos történettel bír. Az 1920-as évek elején nyereséges üzletként működött, rövid ideig fegyvergyárként is használták. A második világháború után csupán a romjai maradtak meg, környezetvédelmi okokból még a teljes lebontása is szóba került.

Szerencsére végül egy másik terv kapott zöld utat: egy vállalkozói csoport jóvoltából teljesen felújították a meglévő gyárépületeket, és egy vadiúj szárnyat is felhúztak mellé.

Egyedi szerkezetű, üreges téglákból készült szerkezet jelenti a szálloda alapját – ez a megoldás a malom jóvoltából a múlt század elején előállított termékekre utal.

Érdekesség, hogy a további felhasznált anyagok között az építkezés során felfedezett vörös vulkáni kőzeteket is találunk, amelyeket többek között a padlókon és a falburkolatokon láthatunk viszont, mint ahogy a szobák dekorációjához átemeltek a helyi kézművesek által még a hatvanas években készített motívumokat is.

A közösségi helyiségek belső kialakítása egyesíti a történelmi örökséget a kortárs művészet jegyeivel. A bárt például az 1969-ben épült egykori – és javarészt sértetlenül megmaradt – présházban rendezték be, és csábító megvilágításával a szálloda egyik legizgalmasabb részének számít, ahol mintegy nyolcvanféle rumból keverik a koktélokat a mixerek.

A szomszédos étteremben a buja növényzet dobja fel a kifinomult minimalizmusra épülő modern belső teret, az előcsarnokban pedig süllyesztett, kör alakú ülőcsarnok várja a vendégeket.

Egy ilyen szuperszálloda nem lenne teljes uszoda és wellness-részleg nélkül: az első osztályú barlangi gyógyfürdőt a föld alatt lehet megközelíteni egy impozáns spirállépcsőn keresztül. A szolgáltatás a hagyományos kínálatot keresztezi a speciális helyi varázstermékekkel, köztük a fekete cukorral.

A különleges hotel vendégszeretetét száztizenhét vendég élvezheti.

(Fotó: Alila Yangshuo)

cukormalom | alila hotel | hotel | egyedi | kína

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram