Close
Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Kínában, közelebbről a hatalmas ország dél-keleti részén, Jangsuo karsztvidékén járunk, ahol a csillogó folyók és a zöldellő mészkődombok között egy réges-régi cukormalomban rendeztek be egy nem akármilyen szállodát.

A Hotel Alila Yangshuo egyszerre idézi meg a vidék ipari múltjának vaskos történelmét, miközben zavartalanul illeszkedik tényleg lenyűgöző környezetébe.

Az Alila Hotels and Resorts ötvözi a kifinomultság, az innováció és a fenntarthatóság jegyeit, belső terei pedig a modern egyszerűséget és a formatervezés eleganciáját közvetítik.

A festői Li folyó partján álló épület viharos történettel bír. Az 1920-as évek elején nyereséges üzletként működött, rövid ideig fegyvergyárként is használták. A második világháború után csupán a romjai maradtak meg, környezetvédelmi okokból még a teljes lebontása is szóba került.

Szerencsére végül egy másik terv kapott zöld utat: egy vállalkozói csoport jóvoltából teljesen felújították a meglévő gyárépületeket, és egy vadiúj szárnyat is felhúztak mellé.

Egyedi szerkezetű, üreges téglákból készült szerkezet jelenti a szálloda alapját – ez a megoldás a malom jóvoltából a múlt század elején előállított termékekre utal.

Érdekesség, hogy a további felhasznált anyagok között az építkezés során felfedezett vörös vulkáni kőzeteket is találunk, amelyeket többek között a padlókon és a falburkolatokon láthatunk viszont, mint ahogy a szobák dekorációjához átemeltek a helyi kézművesek által még a hatvanas években készített motívumokat is.

A közösségi helyiségek belső kialakítása egyesíti a történelmi örökséget a kortárs művészet jegyeivel. A bárt például az 1969-ben épült egykori – és javarészt sértetlenül megmaradt – présházban rendezték be, és csábító megvilágításával a szálloda egyik legizgalmasabb részének számít, ahol mintegy nyolcvanféle rumból keverik a koktélokat a mixerek.

A szomszédos étteremben a buja növényzet dobja fel a kifinomult minimalizmusra épülő modern belső teret, az előcsarnokban pedig süllyesztett, kör alakú ülőcsarnok várja a vendégeket.

Egy ilyen szuperszálloda nem lenne teljes uszoda és wellness-részleg nélkül: az első osztályú barlangi gyógyfürdőt a föld alatt lehet megközelíteni egy impozáns spirállépcsőn keresztül. A szolgáltatás a hagyományos kínálatot keresztezi a speciális helyi varázstermékekkel, köztük fekete cukorral.

A különleges hotel vendégszeretetét száztizenhét vendég élvezheti.

(Fotó: Alila Yangshuo)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom