Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Kínában, közelebbről a hatalmas ország dél-keleti részén, Jangsuo karsztvidékén járunk, ahol a csillogó folyók és a zöldellő mészkődombok között egy réges-régi cukormalomban rendeztek be egy nem akármilyen szállodát.

A Hotel Alila Yangshuo egyszerre idézi meg a vidék ipari múltjának vaskos történelmét, miközben zavartalanul illeszkedik tényleg lenyűgöző környezetébe.

Az Alila Hotels and Resorts ötvözi a kifinomultság, az innováció és a fenntarthatóság jegyeit, belső terei pedig a modern egyszerűséget és a formatervezés eleganciáját közvetítik.

A festői Li folyó partján álló épület viharos történettel bír. Az 1920-as évek elején nyereséges üzletként működött, rövid ideig fegyvergyárként is használták. A második világháború után csupán a romjai maradtak meg, környezetvédelmi okokból még a teljes lebontása is szóba került.

Szerencsére végül egy másik terv kapott zöld utat: egy vállalkozói csoport jóvoltából teljesen felújították a meglévő gyárépületeket, és egy vadiúj szárnyat is felhúztak mellé.

Egyedi szerkezetű, üreges téglákból készült szerkezet jelenti a szálloda alapját – ez a megoldás a malom jóvoltából a múlt század elején előállított termékekre utal.

Érdekesség, hogy a további felhasznált anyagok között az építkezés során felfedezett vörös vulkáni kőzeteket is találunk, amelyeket többek között a padlókon és a falburkolatokon láthatunk viszont, mint ahogy a szobák dekorációjához átemeltek a helyi kézművesek által még a hatvanas években készített motívumokat is.

A közösségi helyiségek belső kialakítása egyesíti a történelmi örökséget a kortárs művészet jegyeivel. A bárt például az 1969-ben épült egykori – és javarészt sértetlenül megmaradt – présházban rendezték be, és csábító megvilágításával a szálloda egyik legizgalmasabb részének számít, ahol mintegy nyolcvanféle rumból keverik a koktélokat a mixerek.

A szomszédos étteremben a buja növényzet dobja fel a kifinomult minimalizmusra épülő modern belső teret, az előcsarnokban pedig süllyesztett, kör alakú ülőcsarnok várja a vendégeket.

Egy ilyen szuperszálloda nem lenne teljes uszoda és wellness-részleg nélkül: az első osztályú barlangi gyógyfürdőt a föld alatt lehet megközelíteni egy impozáns spirállépcsőn keresztül. A szolgáltatás a hagyományos kínálatot keresztezi a speciális helyi varázstermékekkel, köztük a fekete cukorral.

A különleges hotel vendégszeretetét száztizenhét vendég élvezheti.

(Fotó: Alila Yangshuo)

kína | hotel | történelem | szálloda | alila hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom