Close
Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Kínában, közelebbről a hatalmas ország dél-keleti részén, Jangsuo karsztvidékén járunk, ahol a csillogó folyók és a zöldellő mészkődombok között egy réges-régi cukormalomban rendeztek be egy nem akármilyen szállodát.

A Hotel Alila Yangshuo egyszerre idézi meg a vidék ipari múltjának vaskos történelmét, miközben zavartalanul illeszkedik tényleg lenyűgöző környezetébe.

Az Alila Hotels and Resorts ötvözi a kifinomultság, az innováció és a fenntarthatóság jegyeit, belső terei pedig a modern egyszerűséget és a formatervezés eleganciáját közvetítik.

A festői Li folyó partján álló épület viharos történettel bír. Az 1920-as évek elején nyereséges üzletként működött, rövid ideig fegyvergyárként is használták. A második világháború után csupán a romjai maradtak meg, környezetvédelmi okokból még a teljes lebontása is szóba került.

Szerencsére végül egy másik terv kapott zöld utat: egy vállalkozói csoport jóvoltából teljesen felújították a meglévő gyárépületeket, és egy vadiúj szárnyat is felhúztak mellé.

Egyedi szerkezetű, üreges téglákból készült szerkezet jelenti a szálloda alapját – ez a megoldás a malom jóvoltából a múlt század elején előállított termékekre utal.

Érdekesség, hogy a további felhasznált anyagok között az építkezés során felfedezett vörös vulkáni kőzeteket is találunk, amelyeket többek között a padlókon és a falburkolatokon láthatunk viszont, mint ahogy a szobák dekorációjához átemeltek a helyi kézművesek által még a hatvanas években készített motívumokat is.

A közösségi helyiségek belső kialakítása egyesíti a történelmi örökséget a kortárs művészet jegyeivel. A bárt például az 1969-ben épült egykori – és javarészt sértetlenül megmaradt – présházban rendezték be, és csábító megvilágításával a szálloda egyik legizgalmasabb részének számít, ahol mintegy nyolcvanféle rumból keverik a koktélokat a mixerek.

A szomszédos étteremben a buja növényzet dobja fel a kifinomult minimalizmusra épülő modern belső teret, az előcsarnokban pedig süllyesztett, kör alakú ülőcsarnok várja a vendégeket.

Egy ilyen szuperszálloda nem lenne teljes uszoda és wellness-részleg nélkül: az első osztályú barlangi gyógyfürdőt a föld alatt lehet megközelíteni egy impozáns spirállépcsőn keresztül. A szolgáltatás a hagyományos kínálatot keresztezi a speciális helyi varázstermékekkel, köztük a fekete cukorral.

A különleges hotel vendégszeretetét száztizenhét vendég élvezheti.

(Fotó: Alila Yangshuo)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom