Close
Olyan a Dacia új koncepcióautója, mintha egy disztópikus sci-fi filmből gurult volna ki

Olyan a Dacia új koncepcióautója, mintha egy disztópikus sci-fi filmből gurult volna ki

A román autógyártó „ötletlabornak” nevezi stílusos buggy-ját, ami sajnos csak bemutatókra készült.

A Renault tulajdonában lévő román márka nemrég mutatta be a Manifesto névre keresztelt izgalmas új koncepcióautóját, a futurisztikus buggy a jövő hónapban debütál a Párizsi Autószalonon.

Bár a Manifesto úgy néz ki, mintha egy disztópikus sci-fi filmből került volna elénk, a koncepcióautó megalkotásának célja az volt, hogy jobb kapcsolatot alakítson ki a sofőr, az utasok és a természet között.

Pontosan ezért nincs szélvédője, ablaka vagy ajtója.

A fényszórók eltávolíthatók és zseblámpaként használhatók, a gumiabroncsok pedig tömörek, így az autó garantáltan nem kaphat defektet.

A Dacia modellje intelligens megoldásokat is tartalmaz,

a sofőr okostelefonja közvetlenül a műszerfalba illeszthető, a beépített rendszerhez csatlakozható, így infotainment eszközként használható. A teljesen vízálló belső tér újrahasznosított anyagokból, többek között műanyagból és parafából készült, így egy különösen izgalmas terepút után is könnyen tisztítható.

David Durand, a márka formatervezési igazgatója úgy fogalmazott: miközben új ötleteket fejlesztettek és vizsgáltak, úgy érezték, túl kell vinniük ezeket a 3D-s szimulációkon, és meg kell nézniük, milyenek lennének a valóságban.

A Manifesto Concept nemcsak dizájnertárgy, hanem a Dacia vízióját is magában foglalja,

az innovációk széles skáláját ötvözi – melyek extrém kivitelezéssel járnak, de még mindig megfizethető az ügyfelek számára. A tervek szerint néhányat ezek közül használni is fognak a Dacia jövőbeli modelljein.

(Forrás: RobbReport, fotók: Dacia)

koncepcióautó | manifesto concept | dacia

FOLYTASD EZZEL

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom