Close
Csúnyán megbírságolhatnak minket horvátországi nyaralásunk során, ha hiányos öltözékben sétálunk az utcán

Csúnyán megbírságolhatnak minket horvátországi nyaralásunk során, ha hiányos öltözékben sétálunk az utcán

Több dalmáciai városban is megelégelték az őshonos polgárok azt, hogy nemcsak a strandon, hanem az utcán is fürdőruhában vagy erősen hiányos öltözékben sétálnak a turisták.

A lakók arra kérték az önkormányzatokat, hogy bírságolják meg az érintett turistákat, egyes településeken pedig már léptek az ügyben. Hvar sziget székhelyén, Hvarban a helyi hatóságok 500 eurós bírságot szabhatnak ki azoknak, akik hiányos öltözékben sétálnak az utcán, a közterületen történő alkoholfogyasztásért pedig 700 eurós bírság jár.

Dubrovnik

Az akcióhoz valószínűleg csatlakozni fog Dubrovnik, Rovinj, Split és Zadar is,

bár ezekben a városokban a bikinibe bújt turisták jelenleg még büntetlenül lézenghetnek akár az utcákon. Alkoholt fogyasztani viszont ezeken a településeken sem lehet, mert a horvát törvények tiltják azt, hogy közterületeken szeszes italt fogyasszunk, azonban a hatóságok a gyakorlatban nem szokták büntetni az ilyen kihágást – legalábbis eddig ez volt a hatóságok bevett eljárása.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Aquamagazin, Átutazó)

alkoholfogyasztás | nyaralás | Dubrovnik | Zadar | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Hónapokig elélhetett húszezer ember ebben a földalatti városkomplexumban

Örülhetnek a mászók, bevezették az internetet a legendás magaslatra

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom