A világhírű futballista, David Alaba és testvére, Rose May két hete nyitotta meg új éttermét Bécsben. Külön büszkeség, hogy az osztrák főváros gasztronómiai életének legújabb színfoltján magyar kreatív szakemberek dolgoztak.
Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt szupersztár focista, David Alaba és énekesnő testvére, Rose May Alaba Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson nyitotta meg éttermét.
Ez a DaRose, aminek teljes dizájnkoncepciója hazai tervezők érdeme.
Oázis, ami kiszakít a valóságból
Sebestyén András séf és társtulajdonos felel a konyhai koncepció megálmodásáért. – Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.
Az ételeken túl azonban a teljes arculat és a kialakítás is magyar csapat érdeme. A tervezők nem ismeretlenek a hazai szférában sem, a teljes dizájn- és arculat kialakításáért a Socially gasztromarketing ügynökség felelt, Ernst András közreműködésével, a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg.
A DaRose márkát megalkotó Socially küldetése egy logón túlmutató, egyedi atmoszféra megteremtése volt.
Csontos Eszter art director szerint: – Egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain.. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.
A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba-testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat – tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt.
(Fotók: Balogh Kata / Socially)
étterem | csapat | futballsztár | labdarúgás | magyar | bécs
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!