Close
Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

A napokban újra kinyithattak a fodrászüzletek Ausztriában, bár a szalonok egyelőre még tanulják az új szabályokhoz való alkalmazkodást. Bécs jómódú kutyáinak ellenben jó ideje nem okoz gondot egy kis fazonigazítás.

A legutóbbi három ausztriai lezárásból kétszer is nyitva maradhattak a kutyakozmetikák, ráadásul a fodrászatokkal ellentétben ott a gazdiktól nem kérnek negatív koronavírus-tesztet.

“Az előző lezárás óta a feleségem vágta le a hajam – mondja Roland Vitecek, ölében a tízéves Yorkshire terrierjével, Lilivel. – Prioritást jelent most, hogy a kutya ápolt legyen” – vallja be, miközben időpontot egyeztet Lili számára mosásra, trimmelésre és szárításra.

A szalon tulajdonosa, Grazyna Jedrasiak elárulta, hogy a március közepétől április közepéig tartó első lezárás jelentős forgalom-visszaesést hozott, ami után viszont kétszer annyi munka szakadt a nyakába.

Mostanság ismét a szokásosnál kevesebb vendég tér be hozzájuk, mert az ügyfelek vagy félnek a fertőzéstől, vagy elvesztették a munkájukat, és nincs pénzük kutyakozmetikusra.

“A kutyám volt az első a családból, aki szépészeti szolgáltatásban részesült – meséli Zlatka Cular hatéves kutyája, Archie társaságában. – Nekem sajnos most nem volt időm fodrászhoz menni, talán később meg tudom oldani.”

Ahhoz, hogy valaki beülhessen egy fodrászüzletbe, egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatnia. Ennek következményeként egyébként a városban alaposan megnőtt a tesztközpontok forgalma.

“Néha az emberek kevésbé ápoltak, mint a kutyáik, mert a kutyák hat-nyolc hetente jönnek hozzám, a gazdáik ellenben hosszabb ideje nem jártak már fodrásznál. Valószínűleg még eltart egy ideig a folyamat, mert nem mindenkinek sikerül rögtön időpontot kapnia a tesztelésre” – zárta Grazyna Jedrasiak.

Bécsi mindennapok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. A bécsi Szépművészeti Múzeum pedig kétszázharmincéves lett, komoly kiállítással ünnepelnek.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy felfoghatatlan értékű vagyona van a nagy-britanniai milliárdosoknak
"Tényleg mindent ki kéne tiltani, ami orosz"– mondták az ukrán filmesek Cannes-ban
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom