Close
Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

A napokban újra kinyithattak a fodrászüzletek Ausztriában, bár a szalonok egyelőre még tanulják az új szabályokhoz való alkalmazkodást. Bécs jómódú kutyáinak ellenben jó ideje nem okoz gondot egy kis fazonigazítás.

A legutóbbi három ausztriai lezárásból kétszer is nyitva maradhattak a kutyakozmetikák, ráadásul a fodrászatokkal ellentétben ott a gazdiktól nem kérnek negatív koronavírus-tesztet.

“Az előző lezárás óta a feleségem vágta le a hajam – mondja Roland Vitecek, ölében a tízéves Yorkshire terrierjével, Lilivel. – Prioritást jelent most, hogy a kutya ápolt legyen” – vallja be, miközben időpontot egyeztet Lili számára mosásra, trimmelésre és szárításra.

A szalon tulajdonosa, Grazyna Jedrasiak elárulta, hogy a március közepétől április közepéig tartó első lezárás jelentős forgalom-visszaesést hozott, ami után viszont kétszer annyi munka szakadt a nyakába.

Mostanság ismét a szokásosnál kevesebb vendég tér be hozzájuk, mert az ügyfelek vagy félnek a fertőzéstől, vagy elvesztették a munkájukat, és nincs pénzük kutyakozmetikusra.

“A kutyám volt az első a családból, aki szépészeti szolgáltatásban részesült – meséli Zlatka Cular hatéves kutyája, Archie társaságában. – Nekem sajnos most nem volt időm fodrászhoz menni, talán később meg tudom oldani.”

Ahhoz, hogy valaki beülhessen egy fodrászüzletbe, egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatnia. Ennek következményeként egyébként a városban alaposan megnőtt a tesztközpontok forgalma.

“Néha az emberek kevésbé ápoltak, mint a kutyáik, mert a kutyák hat-nyolc hetente jönnek hozzám, a gazdáik ellenben hosszabb ideje nem jártak már fodrásznál. Valószínűleg még eltart egy ideig a folyamat, mert nem mindenkinek sikerül rögtön időpontot kapnia a tesztelésre” – zárta Grazyna Jedrasiak.

Bécsi mindennapok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. A bécsi Szépművészeti Múzeum pedig kétszázharmincéves lett, komoly kiállítással ünnepelnek.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

könnyebb | kutya | kozmetika | bécs | fodrászat

FOLYTASD EZZEL

Bulizz kortárs művészettel hajnalig! – Ötéves a Lavor Collective

Itt a magazin, amit a karácsonyfa alá is érdemes betenni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram