Close
Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

Bécsben könnyebben jutnak el fodrászhoz a kutyák, mint a gazdáik

A napokban újra kinyithattak a fodrászüzletek Ausztriában, bár a szalonok egyelőre még tanulják az új szabályokhoz való alkalmazkodást. Bécs jómódú kutyáinak ellenben jó ideje nem okoz gondot egy kis fazonigazítás.

A legutóbbi három ausztriai lezárásból kétszer is nyitva maradhattak a kutyakozmetikák, ráadásul a fodrászatokkal ellentétben ott a gazdiktól nem kérnek negatív koronavírus-tesztet.

“Az előző lezárás óta a feleségem vágta le a hajam – mondja Roland Vitecek, ölében a tízéves Yorkshire terrierjével, Lilivel. – Prioritást jelent most, hogy a kutya ápolt legyen” – vallja be, miközben időpontot egyeztet Lili számára mosásra, trimmelésre és szárításra.

A szalon tulajdonosa, Grazyna Jedrasiak elárulta, hogy a március közepétől április közepéig tartó első lezárás jelentős forgalom-visszaesést hozott, ami után viszont kétszer annyi munka szakadt a nyakába.

Mostanság ismét a szokásosnál kevesebb vendég tér be hozzájuk, mert az ügyfelek vagy félnek a fertőzéstől, vagy elvesztették a munkájukat, és nincs pénzük kutyakozmetikusra.

“A kutyám volt az első a családból, aki szépészeti szolgáltatásban részesült – meséli Zlatka Cular hatéves kutyája, Archie társaságában. – Nekem sajnos most nem volt időm fodrászhoz menni, talán később meg tudom oldani.”

Ahhoz, hogy valaki beülhessen egy fodrászüzletbe, egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatnia. Ennek következményeként egyébként a városban alaposan megnőtt a tesztközpontok forgalma.

“Néha az emberek kevésbé ápoltak, mint a kutyáik, mert a kutyák hat-nyolc hetente jönnek hozzám, a gazdáik ellenben hosszabb ideje nem jártak már fodrásznál. Valószínűleg még eltart egy ideig a folyamat, mert nem mindenkinek sikerül rögtön időpontot kapnia a tesztelésre” – zárta Grazyna Jedrasiak.

Bécsi mindennapok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. A bécsi Szépművészeti Múzeum pedig kétszázharmincéves lett, komoly kiállítással ünnepelnek.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat
Most már biztos, hogy mennünk kell nyáron az Operába
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom