Close
Bécsben kitalálták, hogyan lehet biztonságosan elvinni a világ talán leghíresebb tortáját

Bécsben kitalálták, hogyan lehet biztonságosan elvinni a világ talán leghíresebb tortáját

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek.

Merthogy az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered:

csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.

Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején, és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátók, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, amely a szálloda előtti drive-int jelöli. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni, a szolgáltatás mindennap reggel nyolc és este hét között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. A rendhagyó szolgáltatás mellett a Sacher édességei természetesen továbbra is elérhetőek online és a Kärntner utcai mintaboltban. A cég emellett további újításokon is dolgozik, hogy az édességeket gyorsan és egyszerűen eljuttathassák a vendégekhez.

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: WH Digital GmbH, fotók: Hotel Sacher, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Sosem gondolnánk, hogy mi a világ egyik legrégebbi étele
Szívmelengető hírek Horvátországból: részlegesen nyithatnak az éttermek!
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom