Close
Bécsben kitalálták, hogyan lehet biztonságosan elvinni a világ talán leghíresebb tortáját

Bécsben kitalálták, hogyan lehet biztonságosan elvinni a világ talán leghíresebb tortáját

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek.

Merthogy az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered:

csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.

Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején, és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátók, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, amely a szálloda előtti drive-int jelöli. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni, a szolgáltatás mindennap reggel nyolc és este hét között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. A rendhagyó szolgáltatás mellett a Sacher édességei természetesen továbbra is elérhetőek online és a Kärntner utcai mintaboltban. A cég emellett további újításokon is dolgozik, hogy az édességeket gyorsan és egyszerűen eljuttathassák a vendégekhez.

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: WH Digital GmbH, fotók: Hotel Sacher, Pixabay)

hotel | koronavírus | szálloda | sacher torta | lezárás

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram