Close
Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Mire elég huszonegy négyzetméter? Az egész világra! – vallja a DDAA építészeti iroda, amely előregyártott elemekből alkotta meg A24 névre hallgató kabinházát. Az aprócska épület olyannyira beleolvad környezetébe, hogy szinte észrevétlen tud maradni.

A DDAA egy indiai székhelyű építészeti iroda, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományos építészeti megoldások helyet új alternatívákkal rukkoljon elő. A kabinházuk éppen ilyen, ráadásul megadják a kellő szabadságot a tulajdonosoknak is azáltal, hogy olyan modulokból álló épületet terveztek, ami gyakorlatilag

szabadon telepíthető erdőbe, hegyekbe vagy egy csodálatos folyó partjára.

A csupán huszonegy négyzetméteres épületben mégis minden megvan, ami az ideális életkörülményekhez szükséges, a kényelemből és a dizájnból pedig jóval több jutott.

A kabinház egy fürdőszobából, konyhasarokból és nappaliból áll, a tervezők teljesen berendezték, modern felszerelésekkel és elegendő tárolóhellyel látták el.

Belső terében a diófa padló, a natúr burkolatok, a gondosan megmunkált bútorok és a finom vonalvezetésű dizájnerlámpák dominálnak.

A DDAA számára évekig tartott a tervezési folyamat, mivel olyan építményt álmodtak meg, ami a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal jár, térbeli élményeket kínál, aprólékosan megalkotott részleteivel pedig magával ragad.

A végeredmény tényleg látványos, hiszen gyönyörűen kapcsolódik a kabinház a természethez üveghomlokzatának köszönhetően, hogy bármilyen környezetbe telepítve pazar kilátást garantáljon.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom