Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Mire elég huszonegy négyzetméter? Az egész világra! – vallja a DDAA építészeti iroda, amely előregyártott elemekből alkotta meg A24 névre hallgató kabinházát. Az aprócska épület olyannyira beleolvad környezetébe, hogy szinte észrevétlen tud maradni.

A DDAA egy indiai székhelyű építészeti iroda, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományos építészeti megoldások helyet új alternatívákkal rukkoljon elő. A kabinházuk éppen ilyen, ráadásul megadják a kellő szabadságot a tulajdonosoknak is azáltal, hogy olyan modulokból álló épületet terveztek, ami gyakorlatilag

szabadon telepíthető erdőbe, hegyekbe vagy egy csodálatos folyó partjára.

A csupán huszonegy négyzetméteres épületben mégis minden megvan, ami az ideális életkörülményekhez szükséges, a kényelemből és a dizájnból pedig jóval több jutott.

A kabinház egy fürdőszobából, konyhasarokból és nappaliból áll, a tervezők teljesen berendezték, modern felszerelésekkel és elegendő tárolóhellyel látták el.

Belső terében a diófa padló, a natúr burkolatok, a gondosan megmunkált bútorok és a finom vonalvezetésű dizájnerlámpák dominálnak.

A DDAA számára évekig tartott a tervezési folyamat, mivel olyan építményt álmodtak meg, ami a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal jár, térbeli élményeket kínál, aprólékosan megalkotott részleteivel pedig magával ragad.

A végeredmény tényleg látványos, hiszen gyönyörűen kapcsolódik a kabinház a természethez üveghomlokzatának köszönhetően, hogy bármilyen környezetbe telepítve pazar kilátást garantáljon.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

nagy sztori | ddaa | kabinház | design | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom