Close
Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Mire elég huszonegy négyzetméter? Az egész világra! – vallja a DDAA építészeti iroda, amely előregyártott elemekből alkotta meg A24 névre hallgató kabinházát. Az aprócska épület olyannyira beleolvad környezetébe, hogy szinte észrevétlen tud maradni.

A DDAA egy indiai székhelyű építészeti iroda, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományos építészeti megoldások helyet új alternatívákkal rukkoljon elő. A kabinházuk éppen ilyen, ráadásul megadják a kellő szabadságot a tulajdonosoknak is azáltal, hogy olyan modulokból álló épületet terveztek, ami gyakorlatilag

szabadon telepíthető erdőbe, hegyekbe vagy egy csodálatos folyó partjára.

A csupán huszonegy négyzetméteres épületben mégis minden megvan, ami az ideális életkörülményekhez szükséges, a kényelemből és a dizájnból pedig jóval több jutott.

A kabinház egy fürdőszobából, konyhasarokból és nappaliból áll, a tervezők teljesen berendezték, modern felszerelésekkel és elegendő tárolóhellyel látták el.

Belső terében a diófa padló, a natúr burkolatok, a gondosan megmunkált bútorok és a finom vonalvezetésű dizájnerlámpák dominálnak.

A DDAA számára évekig tartott a tervezési folyamat, mivel olyan építményt álmodtak meg, ami a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal jár, térbeli élményeket kínál, aprólékosan megalkotott részleteivel pedig magával ragad.

A végeredmény tényleg látványos, hiszen gyönyörűen kapcsolódik a kabinház a természethez üveghomlokzatának köszönhetően, hogy bármilyen környezetbe telepítve pazar kilátást garantáljon.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

ddaa | kabinház | dizájn | nagy sztori | design

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram