Close
Kiterjesztett valósággal támad az idei Design Hét

Kiterjesztett valósággal támad az idei Design Hét

Október elején startol a Design Hét, és nem mondhatjuk, hogy „ó, van még idő”, mert felkészülni is nehéz a ránk váró rengeteg programra.

Igencsak kinőtte magát a tizenöt éve útjára indult Design Hét: az idei, október 5-én kezdődő tizenöt napos maratonon több mint százötven eseményt nézhetnek meg az érdeklődők. És míg kezdetben inkább a dizájnszakma belügye volt a rendezvény, mára egyre inkább érdekes a nagyközönség számára is.

A Pollinate Evolúció mintakollekciójának egy darabja (Fotó: DHB)

A jó dizájn beépül az üzleti életbe, a vállalati kultúrába, innovatív, hozzáadott értéket teremt, és növeli a versenyképességet. Ha viszont egy döntéshozó vagy egy vállalat vezetője nem tudja pontosan, mit is kezdjen vele, akkor a Design Héten mindenre választ kaphat.

Benézhetünk az új Herendi Porcelán Palotába is (Fotó: DHB)

De nem véletlenül emlegettük a nagyközönséget: kiállítások, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások épülnek a dizájnbarátok kiszolgálására, akik számos műfajba bepillanthatnak a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig.

SUSU X KOMONKA, avagy kerámia és textil találkozása (Fotó: DHB)

Zavarba ejtően gazdag programkínálat lesz Budapesten és vidéken egyaránt, de egyet mégis kiemelünk:

Budapest dizájnértékeit a kiterjesztett valóság segítségével ismerhetjük meg.

Kell egy kényelmes cipő, egy okostelefon, amivel beszkenneljük a programfüzet vonatkozó oldalát, és extra információkhoz jutunk terekről, kirakatokról, metróállomásról, vagy azok alkotóiról.

Kiterjesztett valóság és gyereksarok

Az idei díszvendég Németország lesz, vidékről pedig Debrecen, Győr, Pécs és Sopron csatlakozik a rendezvényhez.

Sebastian Herkner, a díszvendégek egyik sztárja (Fotó: DHB)
Tradíció és kortárs dizájn találkozása Herknernél (Fotó: DHB)

Mindezeken felül a honlap profi keresőt is kapott, hogy a mintegy 250 programból hely, érdeklődés, dátum alapján válogathasson kedvére a látogató, magyarul és angolul is. A kiválasztott eseményeket pedig exportálhatjuk iOS vagy Android naptárunkba is.

Ez is érdekelhet:

design hét | budapest | dizájn | design

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram