Close
Kiterjesztett valósággal támad az idei Design Hét

Kiterjesztett valósággal támad az idei Design Hét

Október elején startol a Design Hét, és nem mondhatjuk, hogy „ó, van még idő”, mert felkészülni is nehéz a ránk váró rengeteg programra.

Igencsak kinőtte magát a tizenöt éve útjára indult Design Hét: az idei, október 5-én kezdődő tizenöt napos maratonon több mint százötven eseményt nézhetnek meg az érdeklődők. És míg kezdetben inkább a dizájnszakma belügye volt a rendezvény, mára egyre inkább érdekes a nagyközönség számára is.

A Pollinate Evolúció mintakollekciójának egy darabja (Fotó: DHB)

A jó dizájn beépül az üzleti életbe, a vállalati kultúrába, innovatív, hozzáadott értéket teremt, és növeli a versenyképességet. Ha viszont egy döntéshozó vagy egy vállalat vezetője nem tudja pontosan, mit is kezdjen vele, akkor a Design Héten mindenre választ kaphat.

Benézhetünk az új Herendi Porcelán Palotába is (Fotó: DHB)

De nem véletlenül emlegettük a nagyközönséget: kiállítások, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások épülnek a dizájnbarátok kiszolgálására, akik számos műfajba bepillanthatnak a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig.

SUSU X KOMONKA, avagy kerámia és textil találkozása (Fotó: DHB)

Zavarba ejtően gazdag programkínálat lesz Budapesten és vidéken egyaránt, de egyet mégis kiemelünk:

Budapest dizájnértékeit a kiterjesztett valóság segítségével ismerhetjük meg.

Kell egy kényelmes cipő, egy okostelefon, amivel beszkenneljük a programfüzet vonatkozó oldalát, és extra információkhoz jutunk terekről, kirakatokról, metróállomásról, vagy azok alkotóiról.

Kiterjesztett valóság és gyereksarok

Az idei díszvendég Németország lesz, vidékről pedig Debrecen, Győr, Pécs és Sopron csatlakozik a rendezvényhez.

Sebastian Herkner, a díszvendégek egyik sztárja (Fotó: DHB)
Tradíció és kortárs dizájn találkozása Herknernél (Fotó: DHB)

Mindezeken felül a honlap profi keresőt is kapott, hogy a mintegy 250 programból hely, érdeklődés, dátum alapján válogathasson kedvére a látogató, magyarul és angolul is. A kiválasztott eseményeket pedig exportálhatjuk iOS vagy Android naptárunkba is.

Ez is érdekelhet:

dizájn | budapest | design | design hét

FOLYTASD EZZEL

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Úgy tűnik, New York sztárnegyede kicsit veszített a vonzerejéből

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom