Close
Algoritmusok keltették életre ezeket a látványos, digitális „mozgószobrokat”

Algoritmusok keltették életre ezeket a látványos, digitális „mozgószobrokat”

Maxim Zsesztkov digitális művész magával ragadó installációt hozott létre, amelynek kiindulópontjait a fizika törvényei jelentik.

Zsesztkov első önálló kiállítására a londoni W1 Curates galériába egy számítógépes szimulációt alkotott meg, amely gömb alakú részecskék millióiból áll. A gömbök mozognak és ütköznek egymással, így

digitális „mozgószobrokat” alkotnak.

A műalkotások a galéria falait körülvevő képernyőkön jelennek meg, visszatükröződnek az oszlopokon és a fényes fekete padlón, hogy

felerősítsék a képek magával ragadó hatását.

A Hullámok névre keresztelt digitális alkotást a fizika alapelvei mentén működő algoritmusok sorozatával keltették életre és teljesen kiszámíthatatlan.

Zsesztkov pontosan ezt a kiszámíthatatlanságot szereti a legjobban a projektben,

amelyben olyan elemeket használ, amelyek mindegyike az energiahullámokkal, a mozgással kapcsolódnak össze, így megváltozik a kép szerkezete és csodálatos minták jöhetnek létre.

Bár Londonban most először mutatkozott be Zsesztkov, alkotásaival szerepelt a 2022-es Velencei Biennálén és az ArtBasel Miamiban is egy NFT művészeti kiállításon.

(Forrás és fotók: Dezeen)

digitális művészet | installáció

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram