Close
Algoritmusok keltették életre ezeket a látványos, digitális „mozgószobrokat”

Algoritmusok keltették életre ezeket a látványos, digitális „mozgószobrokat”

Maxim Zsesztkov digitális művész magával ragadó installációt hozott létre, amelynek kiindulópontjait a fizika törvényei jelentik.

Zsesztkov első önálló kiállítására a londoni W1 Curates galériába egy számítógépes szimulációt alkotott meg, amely gömb alakú részecskék millióiból áll. A gömbök mozognak és ütköznek egymással, így

digitális „mozgószobrokat” alkotnak.

A műalkotások a galéria falait körülvevő képernyőkön jelennek meg, visszatükröződnek az oszlopokon és a fényes fekete padlón, hogy

felerősítsék a képek magával ragadó hatását.

A Hullámok névre keresztelt digitális alkotást a fizika alapelvei mentén működő algoritmusok sorozatával keltették életre és teljesen kiszámíthatatlan.

Zsesztkov pontosan ezt a kiszámíthatatlanságot szereti a legjobban a projektben,

amelyben olyan elemeket használ, amelyek mindegyike az energiahullámokkal, a mozgással kapcsolódnak össze, így megváltozik a kép szerkezete és csodálatos minták jöhetnek létre.

Bár Londonban most először mutatkozott be Zsesztkov, alkotásaival szerepelt a 2022-es Velencei Biennálén és az ArtBasel Miamiban is egy NFT művészeti kiállításon.

(Forrás és fotók: Dezeen)

installáció | digitális művészet

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom