Close
Elismeréssel díjazták a magyar pavilont a pénteken megnyitott Dubaji Világkiállításon

Elismeréssel díjazták a magyar pavilont a pénteken megnyitott Dubaji Világkiállításon

Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai pénteken, a magyar pavilon tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a tizenöt legkülönlegesebb közé választották.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a honlapján közölte, a szervezők több mint egymillió látogatót várnak a magyar pavilonba a következő fél évben; a magyar részvétel rendkívüli lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt.

A közlemény szerint a magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található, és ez az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd tizenhét magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

A pavilon központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen koncentrálva a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

“A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek” – emelték ki.

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett tartják meg, tizennyolc éven felül csak azok léphetnek be az Egyesült Arab Emirátusokba, akik felvették a koronavírus elleni oltást vagy rendelkeznek negatív Covid-teszttel – zárult az MTÜ közleménye.

A világkiállítás mintegy kétszáz kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg, Dubaj huszonötmillió látogatót vár szerte a világból.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

elismerés | világkiállítás | magyar pavilon | 2020 | dubaj

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram