Close
Elismeréssel díjazták a magyar pavilont a pénteken megnyitott Dubaji Világkiállításon

Elismeréssel díjazták a magyar pavilont a pénteken megnyitott Dubaji Világkiállításon

Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai pénteken, a magyar pavilon tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a tizenöt legkülönlegesebb közé választották.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a honlapján közölte, a szervezők több mint egymillió látogatót várnak a magyar pavilonba a következő fél évben; a magyar részvétel rendkívüli lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt.

A közlemény szerint a magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található, és ez az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd tizenhét magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

A pavilon központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen koncentrálva a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

“A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek” – emelték ki.

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett tartják meg, tizennyolc éven felül csak azok léphetnek be az Egyesült Arab Emirátusokba, akik felvették a koronavírus elleni oltást vagy rendelkeznek negatív Covid-teszttel – zárult az MTÜ közleménye.

A világkiállítás mintegy kétszáz kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg, Dubaj huszonötmillió látogatót vár szerte a világból.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom