Close
Dobd fel az otthonod egy új könyvszekrénnyel vagy egy látványos plakáttal

Dobd fel az otthonod egy új könyvszekrénnyel vagy egy látványos plakáttal

Minden otthonra ráfér időnként a vérfrissítés, az újragondolt dizájn, amely sokszor egyetlen tárgy segítségével is megváltoztatható. De mi legyen ez a tárgy? A lehetőségek tárháza szinte végtelen, a legnépszerűbbek között viszont biztosan ott vannak a könyvszekrények és a plakátok.

Fókuszpontot jelentenek a könyvszekrények

Egy helyiség enteriőrjének megtervezésénél fontos, hogy kijelöljünk egy fókuszpontot, amely vonzza a tekinteteket. Ez a hangsúlyos rész a szobában, amely köré hozzá lehet igazítani a többi berendezési tárgyat. Ha új fókuszpontot vezetünk be, azzal megváltozik a szoba teljes hangulata – erre a feladatra tökéletesek a könyvszekrények. Ezek stílusa sokféle lehet – hogy csak a legkeresettebbeket említsük, ilyen a matt és a fényes, a tölgyfa, a diófa, a borovi fenyő, a nyírfa és a kőris. Ez persze csak az anyaga, de ott van még a kialakítás is, amely a másik fontos összetevő. A könyvszekrények lehetnek hagyományos, klasszikus alakúak, de rengeteg a modern, formabontó megoldás is. Egész biztos, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez illőt, így már csak arra kell figyelni, hogy azt tökéletesen illesszék be a szobába. A könyvszekrény természetesen nem csupán könyvek tárolására alkalmas: dekorelemekkel is feldobható, így valóban a dísze lesz a helyiségnek, nem pedig csupán egy használati tárgy.

Minden falfelületet feldobnak a plakátok

A könyvszekrényekhez hasonlóan fókuszpontot jelenthetnek a plakátok is. Hogyan? Ezek a dekormegoldások minden falfelületet feldobnak, így először azt kell kitalálni, hová keresünk ilyet. Ha ez megvan, ki lehet választani, mit ábrázoljon a plakát, amelyből stílusát tekintve van a többi között skandináv, klasszikus és rusztikus. A plakát többnyire egydarabos, de léteznek szettek is, amelyek több alkotóelemből állnak össze egy teljes egésszé. A lényeg, hogy a választásnál jól mérjük fel a méreteket, hiszen a túl kicsi és a túl nagy plakát sem mutat majd jól. A tökéletesre kell törekedni, abból baj nem lehet!

A fotó forrása:
LightField Studios / Shutterstock.com

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram