Close
Dobd fel az otthonod egy új könyvszekrénnyel vagy egy látványos plakáttal

Dobd fel az otthonod egy új könyvszekrénnyel vagy egy látványos plakáttal

Minden otthonra ráfér időnként a vérfrissítés, az újragondolt dizájn, amely sokszor egyetlen tárgy segítségével is megváltoztatható. De mi legyen ez a tárgy? A lehetőségek tárháza szinte végtelen, a legnépszerűbbek között viszont biztosan ott vannak a könyvszekrények és a plakátok.

Fókuszpontot jelentenek a könyvszekrények

Egy helyiség enteriőrjének megtervezésénél fontos, hogy kijelöljünk egy fókuszpontot, amely vonzza a tekinteteket. Ez a hangsúlyos rész a szobában, amely köré hozzá lehet igazítani a többi berendezési tárgyat. Ha új fókuszpontot vezetünk be, azzal megváltozik a szoba teljes hangulata – erre a feladatra tökéletesek a könyvszekrények. Ezek stílusa sokféle lehet – hogy csak a legkeresettebbeket említsük, ilyen a matt és a fényes, a tölgyfa, a diófa, a borovi fenyő, a nyírfa és a kőris. Ez persze csak az anyaga, de ott van még a kialakítás is, amely a másik fontos összetevő. A könyvszekrények lehetnek hagyományos, klasszikus alakúak, de rengeteg a modern, formabontó megoldás is. Egész biztos, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez illőt, így már csak arra kell figyelni, hogy azt tökéletesen illesszék be a szobába. A könyvszekrény természetesen nem csupán könyvek tárolására alkalmas: dekorelemekkel is feldobható, így valóban a dísze lesz a helyiségnek, nem pedig csupán egy használati tárgy.

Minden falfelületet feldobnak a plakátok

A könyvszekrényekhez hasonlóan fókuszpontot jelenthetnek a plakátok is. Hogyan? Ezek a dekormegoldások minden falfelületet feldobnak, így először azt kell kitalálni, hová keresünk ilyet. Ha ez megvan, ki lehet választani, mit ábrázoljon a plakát, amelyből stílusát tekintve van a többi között skandináv, klasszikus és rusztikus. A plakát többnyire egydarabos, de léteznek szettek is, amelyek több alkotóelemből állnak össze egy teljes egésszé. A lényeg, hogy a választásnál jól mérjük fel a méreteket, hiszen a túl kicsi és a túl nagy plakát sem mutat majd jól. A tökéletesre kell törekedni, abból baj nem lehet!

A fotó forrása:
LightField Studios / Shutterstock.com

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A közlekedési szokások változásai a jövőben
Mit érdemes tudni a súlyzórúd használatával kapcsolatban?
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom