Close
Különcségével karcolja a csúnyát ez a formabontó, de mégis csodás angol ház

Különcségével karcolja a csúnyát ez a formabontó, de mégis csodás angol ház

Az excentrikus Arts and Crafts mozgalom építészetét hivatott ünnepelni ez a dorseti otthon, ami kívülről finoman szólva is megosztó, de belépve már kérdés nélkül gyönyörű.

A David Kohn építészstúdió tervezte Délnyugat-Angliában ezt a vöröstéglás, környezetéből igen-igen kilógó házat egy párnak és kislányuknak. A Red House névre keresztelt, kétemeletes otthon a Nagy-Britanniában elterjedt Arts and Crafts, azaz Művészetek és Kézművesség mozgalomból merített ihletet, a nevét is egy ilyen épületről kapta, melyet Philip Webb tervezett a 19. század közepén.

A rikítózöld nyílászárók és a változatosan sorolt vörös téglák sokkoló kontrasztja keveri a hagyományos angol téglaházak esztétikáját és az excentrikus, bátor brit építészetet.

Az egészen egyedi külsejű házba belépve azonban egészen más terek fogadnak: jóval nyugodtabb kreativitás és egészen niche enteriőrök jellemzik a ház belsejét.

Az első emeleten négy hálószobát és egy dolgozószobát alakítottak ki, melyhez egy izgalmasan kanyargó lépcső vezet a földszintről, ahol a közös helyiségeket találjuk. Persze ezekbe a terekbe is raktak jópár csavart:

íves étkezőrész, trükkös alakú ablakok, meglepő csempék és játékos vonalvezetés.

Nem mindenki ízlésének való ház, de mi minden különcségével együtt (vagy épp azért) azonnal beleszerettünk.

(Fotók: Will Pryce)

dizájn | nagy sztori | dorset | Anglia | ház

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram