Close
Egészen elképesztő, mennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest

Egészen elképesztő, mennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest

És azt is megtudtuk, idén a Balaton vagy Horvátország népszerűbb úti cél-e.

Az RTL híradójában kérdezték a Szállás.hu portált legfrissebb, idei nyári foglalási adataikról, melyekből kiderült, hogy közel sincs teltház a Balatonnál:

a szállásokon 20-30 százalékkal kevesebb a vendég mint egy éve, valamint akár holnapra is tudunk szállást foglalni, míg tavaly ilyenkor legfeljebb augusztusra volt szabad hely például a Badacsony környékén.

A Szállás.hu szerint a horvátországi foglalások megkétszereződtek a tavalyihoz képest; a portál szerint ennek nem a balatoni és általánosságban vett hazai áremelkedés a kifejezett oka, inkább az, hogy a Covid két éve után mindenki szeretne kicsit távolabbra, országhatáron kívülre utazni.

A pandémia emellett okozott egy újabb trendet, méghozzá azt, hogy nagyon sokan csak napokkal előbb foglalnak szállást, sokkal több lett a hirtelen felindulásból nyaralók száma, már jóval kevesebben foglalnak hónapokra előre szállást.

A híradóból szintén kiderül egy elég drámai, de nagyon is érezhető szám, jelesül az, hogy

2019-hez képest idén 35 százalékos a drágulás a magyarországi szálláshelyeken.

(Forrás: RTL, fotók: Unsplash)

drágulás | utazás | balaton | Horvátország | szállás

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram