Close
Egészen elképesztő, mennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest

Egészen elképesztő, mennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest

És azt is megtudtuk, idén a Balaton vagy Horvátország népszerűbb úti cél-e.

Az RTL híradójában kérdezték a Szállás.hu portált legfrissebb, idei nyári foglalási adataikról, melyekből kiderült, hogy közel sincs teltház a Balatonnál:

a szállásokon 20-30 százalékkal kevesebb a vendég mint egy éve, valamint akár holnapra is tudunk szállást foglalni, míg tavaly ilyenkor legfeljebb augusztusra volt szabad hely például a Badacsony környékén.

A Szállás.hu szerint a horvátországi foglalások megkétszereződtek a tavalyihoz képest; a portál szerint ennek nem a balatoni és általánosságban vett hazai áremelkedés a kifejezett oka, inkább az, hogy a Covid két éve után mindenki szeretne kicsit távolabbra, országhatáron kívülre utazni.

A pandémia emellett okozott egy újabb trendet, méghozzá azt, hogy nagyon sokan csak napokkal előbb foglalnak szállást, sokkal több lett a hirtelen felindulásból nyaralók száma, már jóval kevesebben foglalnak hónapokra előre szállást.

A híradóból szintén kiderül egy elég drámai, de nagyon is érezhető szám, jelesül az, hogy

2019-hez képest idén 35 százalékos a drágulás a magyarországi szálláshelyeken.

(Forrás: RTL, fotók: Unsplash)

Horvátország | szállás | áremelkedés | drágulás | infláció

FOLYTASD EZZEL

A Ryanair-vezér bejelentésének Magyarországon sem örülnek majd: megszűnnek a társaság tízeurós jegyei

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom