Close
Róma egyik történelmi és ikonikus épületébe repített drónt egy turista

Róma egyik történelmi és ikonikus épületébe repített drónt egy turista

A Palazzo Venezia kupolájába szállt bele az illegálisan reptetett drón.

Április 23-án egy argentin turista összetört egy drónt a 15. században épült Palazzo Venezia tetején. A Carabinieri tájékoztatása szerint szerencsére nem rongálódott az épület és senki sem sérült meg, a drónt elkobozták és büntetőeljárás indul.

A turista valószínűleg nem tudta, hogy tilos drónt reptetni Róma és a Vatikán fölött, így történhetett, hogy a drón belerepült a Piazza Navonán található, történelmi épületbe.

A Palazzo Veneziában egyébként az évszázadok alatt pápák, bíborosok és nagykövetek laktak mielőtt Mussolini innen tartotta beszédeit. A palota jelenleg múzeumként üzemel, szerencsére továbbra is sértetlen állapotban.

(Fotók: Getty, forrás: CNN, Travelandleisure)

róma | drón | palota | palazzo venezia | olasz

FOLYTASD EZZEL

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram