Close
Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Mindent látnak.

Szingapúrban drónokkal figyelmeztetik a lakosokat arra, ha túl közel állnak egymáshoz, vagy éppenséggel megszegik a világjárvány idején kötelezően betartandó, távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az izraeli Airobotics cég által gyártott drónok nem csupán olyan területekre képesek eljutni, illetve olyan helyeket is látnak, amelyeket egy hagyományos járőr nem tud megközelíteni,

hanem felvételeket is készítenek a renitensekről, melyeket aztán elküldenek a rendőrségnek.

Minderre azért volt szükség, mert az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fertőzöttek száma: jelenleg 55 ezer megbetegedésről tudni, eddig huszonhét haláleset történt.

A járvány elején egyébként pozitív példaként emlegette a nemzetközi sajtó a városállamot, ugyanis úgy tűnt, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően sikerült alacsonyan tartani az esetszámot. A vírus azonban terjedni kezdett Szingapúr vendégmunkás-negyedében, ahol rengetegen zsúfolódtak össze kis helyen.

A külföldről hazatérőkre, valamint a Szingapúrba érkezőkre két hét kötelező karantén vár, és elektronikus nyomkövetőt kell viselniük. Korábban a városállam elindította a TraceTogether nevű applikációt, amely figyelmezteti a felhasználóját, ha az közel került egy igazoltan koronavírussal fertőzött személyhez – a rendszer azonban komoly aggályokat vetett fel a személyiségi jogokkal kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Drónos házhoz szállítást tesztel a Pizza Hut
A jövőből jött ez az új fitneszkarkötő
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom