Close
Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Mindent látnak.

Szingapúrban drónokkal figyelmeztetik a lakosokat arra, ha túl közel állnak egymáshoz, vagy éppenséggel megszegik a világjárvány idején kötelezően betartandó, távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az izraeli Airobotics cég által gyártott drónok nem csupán olyan területekre képesek eljutni, illetve olyan helyeket is látnak, amelyeket egy hagyományos járőr nem tud megközelíteni,

hanem felvételeket is készítenek a renitensekről, melyeket aztán elküldenek a rendőrségnek.

Minderre azért volt szükség, mert az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fertőzöttek száma: jelenleg 55 ezer megbetegedésről tudni, eddig huszonhét haláleset történt.

A járvány elején egyébként pozitív példaként emlegette a nemzetközi sajtó a városállamot, ugyanis úgy tűnt, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően sikerült alacsonyan tartani az esetszámot. A vírus azonban terjedni kezdett Szingapúr vendégmunkás-negyedében, ahol rengetegen zsúfolódtak össze kis helyen.

A külföldről hazatérőkre, valamint a Szingapúrba érkezőkre két hét kötelező karantén vár, és elektronikus nyomkövetőt kell viselniük. Korábban a városállam elindította a TraceTogether nevű applikációt, amely figyelmezteti a felhasználóját, ha az közel került egy igazoltan koronavírussal fertőzött személyhez – a rendszer azonban komoly aggályokat vetett fel a személyiségi jogokkal kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

megoldás | drónok | covid-19 | társadalmi távolságtartás | szingapúr

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram