Close
Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Mindent látnak.

Szingapúrban drónokkal figyelmeztetik a lakosokat arra, ha túl közel állnak egymáshoz, vagy éppenséggel megszegik a világjárvány idején kötelezően betartandó, távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az izraeli Airobotics cég által gyártott drónok nem csupán olyan területekre képesek eljutni, illetve olyan helyeket is látnak, amelyeket egy hagyományos járőr nem tud megközelíteni,

hanem felvételeket is készítenek a renitensekről, melyeket aztán elküldenek a rendőrségnek.

Minderre azért volt szükség, mert az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fertőzöttek száma: jelenleg 55 ezer megbetegedésről tudni, eddig huszonhét haláleset történt.

A járvány elején egyébként pozitív példaként emlegette a nemzetközi sajtó a városállamot, ugyanis úgy tűnt, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően sikerült alacsonyan tartani az esetszámot. A vírus azonban terjedni kezdett Szingapúr vendégmunkás-negyedében, ahol rengetegen zsúfolódtak össze kis helyen.

A külföldről hazatérőkre, valamint a Szingapúrba érkezőkre két hét kötelező karantén vár, és elektronikus nyomkövetőt kell viselniük. Korábban a városállam elindította a TraceTogether nevű applikációt, amely figyelmezteti a felhasználóját, ha az közel került egy igazoltan koronavírussal fertőzött személyhez – a rendszer azonban komoly aggályokat vetett fel a személyiségi jogokkal kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

rendőrség | figyelmeztet | drónok | covid-19 | szingapúr

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom