Close
Minden, amit érdemes tudni Szingapúrról, Délkelet-Ázsia leggazdagabb városáról

Minden, amit érdemes tudni Szingapúrról, Délkelet-Ázsia leggazdagabb városáról

Szingapúr a legek városa, az ázsiai és európai kultúrák keveredésének fő színtere. Mit érdemes tudni erről a sokszínű metropoliszról? Mondjuk és mutatjuk!

Szingapúrt 1819-ben alapították mint brit kereskedelmi gyarmatot, de mióta elnyerte függetlenségét, a világ egyik legvirágzóbb városállamává vált.

Az egzotikus metropolisz bővelkedik látnivalókban: a hatalmas felhőkarcolók árnyékában templomokat, hangulatos apró házakat, nyüzsgő piacokat és zöldellő parkokat fedezhetünk fel. Azt nem árt tudni, hogy januártól decemberig harminc-harminckét fok az átlaghőmérséklet, akár harminchat-harminchét fokos maximumokkal (természetesen árnyékban).

Clarke Quay

Clarke Quay Szingapúr múltjának egy fontos helye, ami a mai napig az egyik top turista látnivaló.

A Szingapúr-folyónál található rakpart a 19. század végén a város kereskedelmi központja volt, napjainkban már másféle kereskedelmi életet tapasztalhatunk meg, mint akkoriban:

trendi éttermek, egyedi butikok, és számtalan más, lenyűgöző épület várja az idelátogatókat, melyeken megmutatkoznak mind az ázsiai, mind az európai hatások.

Orchard Road

Az Orchard Road Szingapúr híres bevásárló utcája, amely nem csak a helyiek, de a turisták körében is közkedvelt. Az utca a gyümölcsöskert után kapta a nevét, amihez vezet.

Az Orchard Road tele van bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kávézóláncokkal, éjszakai klubokkal és hotelekkel. Sőt, a mindenkori szingapúri elnök hivatalos rezidenciája, az Istana is itt található.

Singapore Flyer

A britek hatása Szingapúrban sosem ér véget, hiszen londoni mintára 2008-ban elkészült Szingapúr saját városnéző óriáskereke is.

A százhatvanöt méterre felnyúló kerék a világ legmagasabb óriáskereke, csúcspontjáról jó időben látható az egész metropolisz, a már Indonéziához tartozó Bintan-sziget, valamint Malajzia határmenti területei is.

Marina Bay Sands

Az öböl fölé magasodó, legendás hotel a világ legnagyobb tetőtéri végtelenített medencéjével és világszínvonalú kaszinóval várja vendégeit.

A szálláshely közvetlen összeköttetést biztosít Szingapúr legnagyobb bevásárlóközpontjához és a Future World állandó kiállításnak otthont adó ArtScience Múzeumhoz.

Ezt se hagyd ki: a Sothern Ridges egy kilenc kilométeres út, ami a hegygerincen keresztül Szingapúr déli részét köti össze különböző parkokkal.

Sentosa-sziget

Az egykor brit katonai támaszpontként használt parányi sziget, amelyet ma már igazi trópusi Disneylandként emlegetnek, leginkább strandjairól és parkjairól híres.

A metropoliszhoz való közelsége miatt Szingapúr egyik negyedének számít, a város szerves részét képezi. Sentosa egyik legkedveltebb látványossága az Underwater World óceánárium, ahol víz alatti folyosókon keresztül testközelből csodálható meg a tengeri élővilág.

Buddha Foga templom

A kínaiak számos isten és egyéb dolgok tiszteletére építenek templomokat, de az úgy nevezett Buddha Foga templom a legszokatlanabb vallási helyek egyike.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom