Close
Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Néhány szerencsés ugyan már bejárhatta, de hivatalosan április 17-én adják át Szingapúrban a Jewel Changi Airportot, ami egy egészen elképesztő látnivalóval, a világ legnagyobb beltéri vízesésével tágítja ki a pupillákat.

Összesen 137 ezer négyzetméteren terül el a korábbi 1-es terminál helyére felhúzott hatalmas épületkomplexum, melyet a világhírű építész, Moshe Safdie tervezett. A bővítés eredményeként elkészült új épület a repülőtér négy termináljából hármat köt össze.

A szokásosnak mondható reptéri kínálat (üzletek, éttermek, kávézók, szórakoztató egységek) mellett egy óriási belső parkot is kialakítottak egy szintén terebélyes, tízemeletes acél- és üvegkupola alatt.  Egy százharminc szobás szálloda, valamint egy százötven férőhelyes társalgó is helyet kap.

A varázslatos kertben találjuk a komplexum toronymagasan leglátványosabb elemét, a negyven méter magas zuhatagot, amely így a világ legnagyobb beltéri vízesésének tekinthető.

Éjszakánként is érdemes lesz becsekkolni vagy megnézni akár azoknak is, akik nem utaznak sehová, mert olyankor igen látványos fényshow világítja meg a Rain Vortexet.

A Forrest Valley lombjai a tervek szerint nyáron külön sétányt kapnak majd, addig a legfelső szinten csúszdák, labirintus és magasban kifeszített hálók várják a családokat. Mintegy százhúsz féle növényt telepítettek a kertbe, melyek nagy része természetesen helyi eredetű, de két olívafát például Spanyolországból hozattak.

Szakemberek jóslata alapján évente negyven-ötven millió látogatóra számíthat a Jewel Changi Airport.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom