Close
Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Néhány szerencsés ugyan már bejárhatta, de hivatalosan április 17-én adják át Szingapúrban a Jewel Changi Airportot, ami egy egészen elképesztő látnivalóval, a világ legnagyobb beltéri vízesésével tágítja ki a pupillákat.

Összesen 137 ezer négyzetméteren terül el a korábbi 1-es terminál helyére felhúzott hatalmas épületkomplexum, melyet a világhírű építész, Moshe Safdie tervezett. A bővítés eredményeként elkészült új épület a repülőtér négy termináljából hármat köt össze.

A szokásosnak mondható reptéri kínálat (üzletek, éttermek, kávézók, szórakoztató egységek) mellett egy óriási belső parkot is kialakítottak egy szintén terebélyes, tízemeletes acél- és üvegkupola alatt.  Egy százharminc szobás szálloda, valamint egy százötven férőhelyes társalgó is helyet kap.

A varázslatos kertben találjuk a komplexum toronymagasan leglátványosabb elemét, a negyven méter magas zuhatagot, amely így a világ legnagyobb beltéri vízesésének tekinthető.

Éjszakánként is érdemes lesz becsekkolni vagy megnézni akár azoknak is, akik nem utaznak sehová, mert olyankor igen látványos fényshow világítja meg a Rain Vortexet.

A Forrest Valley lombjai a tervek szerint nyáron külön sétányt kapnak majd, addig a legfelső szinten csúszdák, labirintus és magasban kifeszített hálók várják a családokat. Mintegy százhúsz féle növényt telepítettek a kertbe, melyek nagy része természetesen helyi eredetű, de két olívafát például Spanyolországból hozattak.

Szakemberek jóslata alapján évente negyven-ötven millió látogatóra számíthat a Jewel Changi Airport.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom