Close
Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Mostantól Szingapúr repülőterén zuhog a világ legnagyobb beltéri vízesése

Néhány szerencsés ugyan már bejárhatta, de hivatalosan április 17-én adják át Szingapúrban a Jewel Changi Airportot, ami egy egészen elképesztő látnivalóval, a világ legnagyobb beltéri vízesésével tágítja ki a pupillákat.

Összesen 137 ezer négyzetméteren terül el a korábbi 1-es terminál helyére felhúzott hatalmas épületkomplexum, melyet a világhírű építész, Moshe Safdie tervezett. A bővítés eredményeként elkészült új épület a repülőtér négy termináljából hármat köt össze.

A szokásosnak mondható reptéri kínálat (üzletek, éttermek, kávézók, szórakoztató egységek) mellett egy óriási belső parkot is kialakítottak egy szintén terebélyes, tízemeletes acél- és üvegkupola alatt.  Egy százharminc szobás szálloda, valamint egy százötven férőhelyes társalgó is helyet kap.

A varázslatos kertben találjuk a komplexum toronymagasan leglátványosabb elemét, a negyven méter magas zuhatagot, amely így a világ legnagyobb beltéri vízesésének tekinthető.

Éjszakánként is érdemes lesz becsekkolni vagy megnézni akár azoknak is, akik nem utaznak sehová, mert olyankor igen látványos fényshow világítja meg a Rain Vortexet.

A Forrest Valley lombjai a tervek szerint nyáron külön sétányt kapnak majd, addig a legfelső szinten csúszdák, labirintus és magasban kifeszített hálók várják a családokat. Mintegy százhúsz féle növényt telepítettek a kertbe, melyek nagy része természetesen helyi eredetű, de két olívafát például Spanyolországból hozattak.

Szakemberek jóslata alapján évente negyven-ötven millió látogatóra számíthat a Jewel Changi Airport.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

zuhatag | repülőtér | szingapúr | beltéri | legnagyobb

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram