Close
Borkóstolóval és spa-kezeléssel segíti a várakozást a British Airways a JFK-n

Borkóstolóval és spa-kezeléssel segíti a várakozást a British Airways a JFK-n

Megérte várni a Kennedy reptér új termináljára, amely finom eleganciájával és igényes szolgáltatásaival szinte magához láncolja az utazót. 

Róma és Aberdeen után a New York-i JFK-n is olyan lounge-ban pihenhetnek a British Airways első osztályú jegyet váltott utasai, mintha egy királyi szállodában ütnék el a várakozási időt.

Januárban zárták be a 7-es terminált a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren, hogy aztán a közelmúltban befejeződött, mintegy 65 millió dolláros felújítás végeztével átadják a nagyközönségnek immáron az olaszországi és skóciai testvéreit idéző vadiúj várót.

Az új First Lounge nagyjából hatvan százalékkal nagyobb elődjénél, így mostantól ötszáztíz négyzetméteren szolgálja ki az első osztályú igényeket: megszépült a társalgó, átalakították a check-in zónákat, kicserélték az ülőalkalmatosságokat, privát munkaállomásokat alakítottak ki, és még egy hangulatos bárt is felhúztak, ahol többek között ginből készült különleges koktélok segítenek átvészelni a holtidőt.

A legizgalmasabb résznek azonban a borkóstolókra specializálódott, a palackokra gondosan ügyelő, azokat megfelelő hőmérsékleten tároló különszoba tűnik.

Itt minden hónapban valamilyen témához kapcsolódó finomságokat töltenek a poharunkba – novemberben a Cabernet Sauvignon-ok világába repítenek.

Sokan úgy vannak vele, hogy egy esetleges esti indulással igen kimerítőnek ígérkező New York–London út előtt kényelmesen szeretnék elfogyasztani a vacsorájukat, hogy aztán a gépen csak az alvással és a pihenéssel törődjenek. Nekik nagyszerű hír, hogy a lounge-ban svédasztalos menüvel készül a British Airways, ebben a hónapban természetesen a pulyka köré építve. A szezonalitásra maximálisan odafigyelő konyhát Gavin Mackenzie és Waylon Walker vezeti.

A BA Gold és Emerald státusszal rendelkező utasok igénybe vehetik az Elemis Travel Spa szolgáltatásait is, ahol például negyedórás kezelésekkel kényeztetnek a lábmasszázstól kezdve egészen a gyógyfürdőig.

A zsebükben Concorde kártyát rejtegetők pedig bebocsátást nyerhetnek a Concorde szobába, ami egy klubjellegű, csendesebb búvóhely exkluzivitását kínálja, no meg a Fast Trackhez feljogosító elérést.

A British Airways First Lounge-a mindennap reggel öttől este tízig tart nyitva.

(Fotók: ausbt.com.au)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom