Megérte várni a Kennedy reptér új termináljára, amely finom eleganciájával és igényes szolgáltatásaival szinte magához láncolja az utazót.
Róma és Aberdeen után a New York-i JFK-n is olyan lounge-ban pihenhetnek a British Airways első osztályú jegyet váltott utasai, mintha egy királyi szállodában ütnék el a várakozási időt.
Januárban zárták be a 7-es terminált a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren, hogy aztán a közelmúltban befejeződött, mintegy 65 millió dolláros felújítás végeztével átadják a nagyközönségnek immáron az olaszországi és skóciai testvéreit idéző vadiúj várót.
Az új First Lounge nagyjából hatvan százalékkal nagyobb elődjénél, így mostantól ötszáztíz négyzetméteren szolgálja ki az első osztályú igényeket: megszépült a társalgó, átalakították a check-in zónákat, kicserélték az ülőalkalmatosságokat, privát munkaállomásokat alakítottak ki, és még egy hangulatos bárt is felhúztak, ahol többek között ginből készült különleges koktélok segítenek átvészelni a holtidőt.
A legizgalmasabb résznek azonban a borkóstolókra specializálódott, a palackokra gondosan ügyelő, azokat megfelelő hőmérsékleten tároló különszoba tűnik.
Itt minden hónapban valamilyen témához kapcsolódó finomságokat töltenek a poharunkba – novemberben a Cabernet Sauvignon-ok világába repítenek.
Sokan úgy vannak vele, hogy egy esetleges esti indulással igen kimerítőnek ígérkező New York–London út előtt kényelmesen szeretnék elfogyasztani a vacsorájukat, hogy aztán a gépen csak az alvással és a pihenéssel törődjenek. Nekik nagyszerű hír, hogy a lounge-ban svédasztalos menüvel készül a British Airways, ebben a hónapban természetesen a pulyka köré építve. A szezonalitásra maximálisan odafigyelő konyhát Gavin Mackenzie és Waylon Walker vezeti.
A BA Gold és Emerald státusszal rendelkező utasok igénybe vehetik az Elemis Travel Spa szolgáltatásait is, ahol például negyedórás kezelésekkel kényeztetnek a lábmasszázstól kezdve egészen a gyógyfürdőig.
A zsebükben Concorde kártyát rejtegetők pedig bebocsátást nyerhetnek a Concorde szobába, ami egy klubjellegű, csendesebb búvóhely exkluzivitását kínálja, no meg a Fast Trackhez feljogosító elérést.
A British Airways First Lounge-a mindennap reggel öttől este tízig tart nyitva.
(Fotók: ausbt.com.au)
British Airways | spa | bár | terminal 7 | new york | bor
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
![](https://roadster.hu/uploads/2024/12/roadster-18-promo.jpg)
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!