Close
Borkóstolóval és spa-kezeléssel segíti a várakozást a British Airways a JFK-n

Borkóstolóval és spa-kezeléssel segíti a várakozást a British Airways a JFK-n

Megérte várni a Kennedy reptér új termináljára, amely finom eleganciájával és igényes szolgáltatásaival szinte magához láncolja az utazót. 

Róma és Aberdeen után a New York-i JFK-n is olyan lounge-ban pihenhetnek a British Airways első osztályú jegyet váltott utasai, mintha egy királyi szállodában ütnék el a várakozási időt.

Januárban zárták be a 7-es terminált a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren, hogy aztán a közelmúltban befejeződött, mintegy 65 millió dolláros felújítás végeztével átadják a nagyközönségnek immáron az olaszországi és skóciai testvéreit idéző vadiúj várót.

Az új First Lounge nagyjából hatvan százalékkal nagyobb elődjénél, így mostantól ötszáztíz négyzetméteren szolgálja ki az első osztályú igényeket: megszépült a társalgó, átalakították a check-in zónákat, kicserélték az ülőalkalmatosságokat, privát munkaállomásokat alakítottak ki, és még egy hangulatos bárt is felhúztak, ahol többek között ginből készült különleges koktélok segítenek átvészelni a holtidőt.

A legizgalmasabb résznek azonban a borkóstolókra specializálódott, a palackokra gondosan ügyelő, azokat megfelelő hőmérsékleten tároló különszoba tűnik.

Itt minden hónapban valamilyen témához kapcsolódó finomságokat töltenek a poharunkba – novemberben a Cabernet Sauvignon-ok világába repítenek.

Sokan úgy vannak vele, hogy egy esetleges esti indulással igen kimerítőnek ígérkező New York–London út előtt kényelmesen szeretnék elfogyasztani a vacsorájukat, hogy aztán a gépen csak az alvással és a pihenéssel törődjenek. Nekik nagyszerű hír, hogy a lounge-ban svédasztalos menüvel készül a British Airways, ebben a hónapban természetesen a pulyka köré építve. A szezonalitásra maximálisan odafigyelő konyhát Gavin Mackenzie és Waylon Walker vezeti.

A BA Gold és Emerald státusszal rendelkező utasok igénybe vehetik az Elemis Travel Spa szolgáltatásait is, ahol például negyedórás kezelésekkel kényeztetnek a lábmasszázstól kezdve egészen a gyógyfürdőig.

A zsebükben Concorde kártyát rejtegetők pedig bebocsátást nyerhetnek a Concorde szobába, ami egy klubjellegű, csendesebb búvóhely exkluzivitását kínálja, no meg a Fast Trackhez feljogosító elérést.

A British Airways First Lounge-a mindennap reggel öttől este tízig tart nyitva.

(Fotók: ausbt.com.au)

bár | váró | első osztály | lounge | bor

FOLYTASD EZZEL

Kreatív elvonulásra hív a saját házába a hollywoodi színész

Figyelmeztetés jött: az idei tél leghidegebb napjaira kell félkészülnünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram