Close
Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Hamarosan újabb előkelő lakóval gyarapodik a New York-i milliárdosok kedvenc utcája. A 472 méteres magasságával rekordot döntő Central Park Tower az 57. utcában talál otthonra, úgyhogy a selyemszalag átvágását követően itt találjuk majd a világ legmagasabb lakótornyát.

Nem nehéz kitalálni, miről kapta a nevét a felhők alját simogató építmény: a város legnagyobb és legismertebb parkjáról, melyre pazar kilátás nyílik a 131 emeletes és 179 lakosztályos épületből.

A felhőkarcolót a Gordon Gill, Adrian Smith páros tervei alapján húzták fel – a duó jegyzi egyébként a jelenleg még építés alatt álló szaud-arábiai Dzsidda Tornyot is, amely több mint ezerméteres magasságával hamarosan minden csúcsot megdönt, illetve a lakások mellett irodákat is kap majd.

Elég mélyen a zsebbe kell nyúlnunk ahhoz, hogy az ágyból elfogyasztott reggeli közben a Central Park nyüzsgő pillanatait figyelve indítsuk a napot, ugyanis a Tower legolcsóbb lakosztálya hat és fél millió, legdrágább lakása pedig százmillió dollárba kerül.

Persze megannyi szolgáltatást kap a vevő ezért a pénzért. A lakosztályokat és a közösségi pontokat úgy helyezték el, hogy mindegyik biztosítsa a lélegzetelállító panorámát. Az első klubszint a 14. emeleten kap helyet, ahol rendezvénytermek, vetítőszobák és biliárdasztallal felszerelt társalgók adnak pluszélményt a lakóknak. A kilátást a teraszon is élvezhetik, miközben a bárból rendelt ételeket és italokat fogyasztják.

A feltöltődés, pihenés, sportolás hármashoz a hatalmas medence, valamint a 16. emeleten berendezett wellness-központ járul hozzá, de találunk itt fitnesztermet, kosárlabda- és squash-pályát, uszodát, gőzkabint, szaunát.

A világ legtehetségesebb építészei által megálmodott Central Park Towert arra tervezték, hogy megtartsa New York semmivel sem összehasonlítható szellemiségét, és olyan minőségi szolgáltatást nyújtson, amilyet még ebben a folyton lüktető metropoliszban sem láttak.

A várhatóan 2020-ra elkészülő, külsejében is kiemelkedő építmény Manhattan ikonikus pontja lesz, és szó szerint újradefiniálja a magas élet fogalmát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: nynesting.com, 6sqft.com, Designboom)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom