Close
Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Hamarosan újabb előkelő lakóval gyarapodik a New York-i milliárdosok kedvenc utcája. A 472 méteres magasságával rekordot döntő Central Park Tower az 57. utcában talál otthonra, úgyhogy a selyemszalag átvágását követően itt találjuk majd a világ legmagasabb lakótornyát.

Nem nehéz kitalálni, miről kapta a nevét a felhők alját simogató építmény: a város legnagyobb és legismertebb parkjáról, melyre pazar kilátás nyílik a 131 emeletes és 179 lakosztályos épületből.

A felhőkarcolót a Gordon Gill, Adrian Smith páros tervei alapján húzták fel – a duó jegyzi egyébként a jelenleg még építés alatt álló szaud-arábiai Dzsidda Tornyot is, amely több mint ezerméteres magasságával hamarosan minden csúcsot megdönt, illetve a lakások mellett irodákat is kap majd.

Elég mélyen a zsebbe kell nyúlnunk ahhoz, hogy az ágyból elfogyasztott reggeli közben a Central Park nyüzsgő pillanatait figyelve indítsuk a napot, ugyanis a Tower legolcsóbb lakosztálya hat és fél millió, legdrágább lakása pedig százmillió dollárba kerül.

Persze megannyi szolgáltatást kap a vevő ezért a pénzért. A lakosztályokat és a közösségi pontokat úgy helyezték el, hogy mindegyik biztosítsa a lélegzetelállító panorámát. Az első klubszint a 14. emeleten kap helyet, ahol rendezvénytermek, vetítőszobák és biliárdasztallal felszerelt társalgók adnak pluszélményt a lakóknak. A kilátást a teraszon is élvezhetik, miközben a bárból rendelt ételeket és italokat fogyasztják.

A feltöltődés, pihenés, sportolás hármashoz a hatalmas medence, valamint a 16. emeleten berendezett wellness-központ járul hozzá, de találunk itt fitnesztermet, kosárlabda- és squash-pályát, uszodát, gőzkabint, szaunát.

A világ legtehetségesebb építészei által megálmodott Central Park Towert arra tervezték, hogy megtartsa New York semmivel sem összehasonlítható szellemiségét, és olyan minőségi szolgáltatást nyújtson, amilyet még ebben a folyton lüktető metropoliszban sem láttak.

A várhatóan 2020-ra elkészülő, külsejében is kiemelkedő építmény Manhattan ikonikus pontja lesz, és szó szerint újradefiniálja a magas élet fogalmát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: nynesting.com, 6sqft.com, Designboom)

rekord | torony | Central Park Tower | lakosztály | felhőkarcoló

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram