Close
Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Újraértelmezi a magasélet fogalmát New York következő jelképe

Hamarosan újabb előkelő lakóval gyarapodik a New York-i milliárdosok kedvenc utcája. A 472 méteres magasságával rekordot döntő Central Park Tower az 57. utcában talál otthonra, úgyhogy a selyemszalag átvágását követően itt találjuk majd a világ legmagasabb lakótornyát.

Nem nehéz kitalálni, miről kapta a nevét a felhők alját simogató építmény: a város legnagyobb és legismertebb parkjáról, melyre pazar kilátás nyílik a 131 emeletes és 179 lakosztályos épületből.

A felhőkarcolót a Gordon Gill, Adrian Smith páros tervei alapján húzták fel – a duó jegyzi egyébként a jelenleg még építés alatt álló szaud-arábiai Dzsidda Tornyot is, amely több mint ezerméteres magasságával hamarosan minden csúcsot megdönt, illetve a lakások mellett irodákat is kap majd.

Elég mélyen a zsebbe kell nyúlnunk ahhoz, hogy az ágyból elfogyasztott reggeli közben a Central Park nyüzsgő pillanatait figyelve indítsuk a napot, ugyanis a Tower legolcsóbb lakosztálya hat és fél millió, legdrágább lakása pedig százmillió dollárba kerül.

Persze megannyi szolgáltatást kap a vevő ezért a pénzért. A lakosztályokat és a közösségi pontokat úgy helyezték el, hogy mindegyik biztosítsa a lélegzetelállító panorámát. Az első klubszint a 14. emeleten kap helyet, ahol rendezvénytermek, vetítőszobák és biliárdasztallal felszerelt társalgók adnak pluszélményt a lakóknak. A kilátást a teraszon is élvezhetik, miközben a bárból rendelt ételeket és italokat fogyasztják.

A feltöltődés, pihenés, sportolás hármashoz a hatalmas medence, valamint a 16. emeleten berendezett wellness-központ járul hozzá, de találunk itt fitnesztermet, kosárlabda- és squash-pályát, uszodát, gőzkabint, szaunát.

A világ legtehetségesebb építészei által megálmodott Central Park Towert arra tervezték, hogy megtartsa New York semmivel sem összehasonlítható szellemiségét, és olyan minőségi szolgáltatást nyújtson, amilyet még ebben a folyton lüktető metropoliszban sem láttak.

A várhatóan 2020-ra elkészülő, külsejében is kiemelkedő építmény Manhattan ikonikus pontja lesz, és szó szerint újradefiniálja a magas élet fogalmát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: nynesting.com, 6sqft.com, Designboom)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom