Close
Még vízesés is csobog ebben a sci-fibe illő sivatagi házban

Még vízesés is csobog ebben a sci-fibe illő sivatagi házban

A sivatag egy magunkfajta közép-európainak teljesen más, olykor megfejthetetlen világot jelent. A különleges időjárási viszonyok és a számunkra kissé szokatlan tájak mellett néha homokdűnékből előbukkanó furcsaságok okozhatnak megdöbbenést – mint például ez az űrhajóra vagy idegen lényre emlékeztető ház a kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Park szomszédságából.

Kendrick Bangs Kelloggtól persze nem állnak távol a meglepő formák, az Organic Modern Estate iroda sztárja többször alkotott már emlékezetes épületeket. Ennek a Mojave-sivatagban felhúzott, kreatív és modern háznak az ötlete és megvalósítása mondjuk nem új keletű: még a nyolcvanas évek végén dolgozták ki a koncepciót a majdani tulajdonosokkal.

1993-ra lett nagyjából készen, majd a belsőépítész ezredforduló utáni tökéletesítésekor megtörtént a kulcsátadás.

Kívülről keménynek és strapabírónak tűnik a sci-fi filmekbe illő ház, melynek egyedülálló tetőszerkezeti elemei színben és formában egyaránt tökéletesen idomulnak a sivatagos tájba, masszív héja pedig megvédi barátságos belső terét.

A szakemberek az organikus építészet tökéletes példáját pakolták a dűnék közé, kiemelve a férfi- és a női formákat. A kivitelezésnél igyekeztek minél kevesebb gépekkel gyártott elemet használni, és inkább a kézzel készített, vagy természetes anyagokat felhasználni az üvegcserepektől a mahagóniig.

A tervező elárulta, az alapötlet szerint egy sziklák között szunnyadó titokzatos állatot mintáz a környezetébe parádésan illeszkedő ötszintes otthon. Nem volt könnyű dolga, mivel szabálytalan terepre kellett megálmodnia az egész koncepciót, többek között kénytelen volt huszonhat gigantikus betonoszloppal alátámasztani a mesterművét.

Odabent számtalan különleges és izgalmas megoldás várja a betérőt.

Egyik pontján vízesések zubognak, máshol kis mesterséges tavak és egy spa emelik a második hatványra a hangulatot, a speciális szögben beállított, néhol falként funkcionáló ablakok pedig segítenek összegyűjteni a fényt, érkezzen az a naptól, vagy éjszakánként a holdtól.

A kényelemért három háló és ugyanennyi fürdőszoba felel a négyszáz négyzetméteres környezetbarát álomotthonban, amely egyes vélemények szerint, a csipkézett kerítést vagy a faragott mosdóit tekintve olykor giccsbe hajlik, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy egészen egyedülálló sivatagi jelenséggel van dolgunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ignant)

űrhajó | dizájn | sivatag | különleges | vízesés

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom