Close
Beteszi a lábát Dél-Amerikába a dán építész-fenegyerek

Beteszi a lábát Dél-Amerikába a dán építész-fenegyerek

Bjarke Ingelsre mindig érdemes odafigyelni, de ha ezt nem tudnánk, az ecuadori épülete akkor is felkeltené a figyelmünket.

Ecuador fővárosában, Quitóban építi fel az első dél-amerikai épületét Bjarke Ingels stúdiója, a BIG. Az IQON torony harminchárom emelete összesen 35 ezer négyzetméternyi lakóterület lesz.

Quito leendő legmagasabb épülete egy városi park szélére kerül, és pazar kilátást nyújt majd a környező vulkanikus hegyekre – a lehető legjobb panoráma érdekében elforduló betonkockákból áll majd az épület.

Az épület tetejére egy körmedence kerül, a lépcsőzetes teraszokon pedig relaxálhatnak majd a szerencsések. Minden lakásnak lesz déli és északi ablaka is, ezzel nemcsak nyitottságot közvetít az épület, de megadja a teljes város átlátásának élményét is.

Továbbá a BIG szerint „beengedjük a parkot az épületbe, vagyis minden erkély alá ültetünk a park fáiból és növényeiből, ennek külön helyet terveztünk. Minél közelebb van a parkhoz, annál magasabbakat.”

Ha pedig a fák – a stúdió számításai szerint mintegy öt év alatt – túlnövik egy-egy emelet magasságát, kiültetik majd őket szerte a városi parkjaiba. A terv szerint az IQON egyetlen épületben visszaadja majd Quito sokszínűségét.

(Fotók: BIG)

Ez is érdekelhet:

dél-amerika | BIG | építészet | ecuador | Bjarke Ingels

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram