Close
Beteszi a lábát Dél-Amerikába a dán építész-fenegyerek

Beteszi a lábát Dél-Amerikába a dán építész-fenegyerek

Bjarke Ingelsre mindig érdemes odafigyelni, de ha ezt nem tudnánk, az ecuadori épülete akkor is felkeltené a figyelmünket.

Ecuador fővárosában, Quitóban építi fel az első dél-amerikai épületét Bjarke Ingels stúdiója, a BIG. Az IQON torony harminchárom emelete összesen 35 ezer négyzetméternyi lakóterület lesz.

Quito leendő legmagasabb épülete egy városi park szélére kerül, és pazar kilátást nyújt majd a környező vulkanikus hegyekre – a lehető legjobb panoráma érdekében elforduló betonkockákból áll majd az épület.

Az épület tetejére egy körmedence kerül, a lépcsőzetes teraszokon pedig relaxálhatnak majd a szerencsések. Minden lakásnak lesz déli és északi ablaka is, ezzel nemcsak nyitottságot közvetít az épület, de megadja a teljes város átlátásának élményét is.

Továbbá a BIG szerint „beengedjük a parkot az épületbe, vagyis minden erkély alá ültetünk a park fáiból és növényeiből, ennek külön helyet terveztünk. Minél közelebb van a parkhoz, annál magasabbakat.”

Ha pedig a fák – a stúdió számításai szerint mintegy öt év alatt – túlnövik egy-egy emelet magasságát, kiültetik majd őket szerte a városi parkjaiba. A terv szerint az IQON egyetlen épületben visszaadja majd Quito sokszínűségét.

(Fotók: BIG)

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom