Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai

Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai

A Duna Terasz Grandeban minden benne van, amit a tökéletes otthontól elvárunk. Sőt, még egy kicsivel több is. Elmondjuk, miért.

A nagyvárosi lét örök, feloldhatatlannak tűnő paradoxona, hogy pontosan azt imádjuk benne, amiért nagyon sokszor elmenekülnénk belőle. Rajongunk a nyüzsgéséért, a dinamikájáért, hogy minden egy karnyújtásnyira van a szórakozástól a kultúrán át a gasztronómiáig – aztán egy idő után mégis besokallunk épp ettől a sokaságtól; hogy nehéz csöndet találni a belváros zajában, meghallani a gondolatainkat a tömegben, lelassulni a nagy sodrás közepén. Ismerős a dolog? Nekünk nagyon és éppen ezért imádjuk az olyan projekteket, mint a Duna Terasz Grande, mert elegáns, fenntartható, élhető, gyönyörű, okos választ ad a fenti dilemmára – és még sokkal többet is tesz.

A projekt fejlesztője a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport
Verhetetlen miliő

A Duna Terasz Grande elsőre legszembetűnőbb pozitívuma az elhelyezkedése: a XIII. kerületben épül, méghozzá a Vizafogón belül a Foka-öböl közvetlen környékén.

Már ez a környezet önmagában főnyeremény: csak pár lépés a folyó, ahol esti duna-parti sétákat tehetünk a sétányon – ez a szabadságérzés viszont nem jár a túl messzire költözés áldozatával: nyugodt vízparti csoda, mindösszesen tíz percre a belvárostól.

A jövődnek épülő otthon

Az elhelyezkedés tízpontos, de természetesen nem a Dunában laknánk, hanem egy lakásban, a Duna Terasz Grande pedig nagyon sok szempontból kivételesen példaértékű ebben is. A projekt generálkivitelezője, a KÉSZ Csoport építőipari vállalat reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a lakosság csupán 21 százaléka szerint foglalkozik fenntarthatósági kérdésekkel az építőipar. Erre kíván rácáfolni a lokáció egyik kiemelt beruházása, a Duna Terasz Grande, aminek a fejlesztése jelenleg is zajlik. A 790 lakásos lakóingatlan-beruházás méretét tekintve is kiemelkedő.

A Duna Terasz Grande két épületének tervezésén elismert építészeti irodák dolgoztak: a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió. A tervezés során az épített környezetre, a vízközeliségre is nagy figyelmet fordítottak a stúdiók, valamint törekedtek a modern, letisztult, minőségi építészet megvalósulására az időtálló megoldások jegyében.

Ez a szempont jól illeszkedik abba a koncepcióba, amit a Foka-öböl képvisel: fenntartható és zöld élettér a lakók és az oda látogatók számára.

A Duna Terasz Grande az építészeti mellett a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszi. A zéró-emissziós épületek hőtechnikai rendszere a távfűtés megújuló energiaforrásait használja, valamint az alacsony szintű energiafelhasználást támogató, hőszivattyús rendszerre épül. A beruházás tervezésekor kiemelt szerepet kaptak a tájépítészeti szempontok: a projekt különlegessége, hogy tájépítész szakember alakította ki mindkét épület, valamint az épületeket összekötő felületek biodiverzitását is.

Zöld, stílusos, élhető

A fenntarthatóság jegyében a lakásokhoz tartozó kertek esetében az elválasztó sövénynövényzettel határolt gyepfelületek kialakítása volt a cél, amelyek összesen közel hatezer négyzetméternyi zöldfelületet jelentenek a Duna Terasz Grande két épületében. A közösségi területekben pedig finoman szólva nincs hiány: a játszótérrel felszerelt belső kertek, a közösségi jóga-, napozó- és grillterasz is a közösségépítést szolgálja, szerintünk tökéletes módon, ugyanis megválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e másokkal időt tölteni vagy inkább magunk lennénk, amire a belvárosban nagyon nincs lehetőségünk.

Ezeket a tereket nem mellesleg nagy növényfelület és növénygazdagság jellemzi, amely nemcsak fenntartható, hanem elképesztően látványos is. A szilárd burkolt felületek minimálisak, helyüket vízáteresztő burkolat, vagy azon játszóegység, illetve növényzet váltja fel; a közösségi zöldfelületek mérete meghaladja a hatezer négyzetmétert.

Az alapoktól a te stílusodra szabva

Egy lakóprojekt kivitelezésének elején a beruházó nagy odafigyeléssel választja ki a lakások hideg és melegburkolati szortimentjét, melynél a stílusok sokszínűsége lényeges szempont.

Az esztétikai értéken túl azonban az első osztályú minőség és a tartósság elengedhetetlen elvárás a lakóparki befejező anyagokkal szemben, hiszen fontos, hogy a lakók több évtizeden keresztül élvezhessék új otthonuk kényelmét.

A Duna Terasz Grandeban pedig a legeslegjobb az, hogy nem egy külföldi álomprojekt, hanem nagyon is itt van és elérhető: a legkisebb, harminc négyzetméteres lakásoktól a száz négyzetméter fölötti terekig megvásárolhatóak a tervezetten 2023-ban átadott épületekben az otthonok. Ha neked is annyira megtetszett ez a gyönyörű projekt mint nekünk, akkor itt tudod megnézni a kínálatot. Szerintünk nagyon példaértékű projekt, még nagyon sok ilyet kérnénk Budapestre!

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom