Close
Venezuelai séffel és innovatív borkóstoló rendszerrel tér vissza az EaZy Wine Bar&Bistro

Venezuelai séffel és innovatív borkóstoló rendszerrel tér vissza az EaZy Wine Bar&Bistro

Erősít a novemberben újranyitott EaZy Wine Bar&Bistro. A pandémia előtt Easy Wine néven, csupán néhány hétig tudtak üzemelni a belvárosi Hold utcában, másfél év elteltével pedig végre újra várják a kezdő és tapasztalt borkedvelőket, valamint a gasztronómia híveit a leginnovatívabb borkóstoló rendszerrel, izgalmas koktélokkal és eredeti venezuelai fogásokkal. 

A korábbi koncepció elsősorban az ételeket tekintetében változott. Az EaZy Bar&Bistro fiatal séfje Alejandro Trocel egyenesen a venezuelai Caracasból érkezett Budapestre, hogy itt mutathassa meg a dél-amerikai konyha remekeit.

Specialitása a méltán híres ceviche – a marinált fehér húsú tengeri halból készült különlegesség –, ami Venezuelában egyszerre csípős és édeskés, Alejandro mangóval készíti és zöld banánon tálalja.

A ceviche mellett nem hiányozhat az étlapról az uruguayi rib-eye steak chimichurri-val (dél-amerikai zöldfűszeres mártás), vagy a bbq oldalas, de érdemes kipróbálni a Carribean Treasure névre hallgató tépett marhát is guacamole-val főzőbanánon tálalva. Húsmentes fogások és isteni desszertek is helyet kaptak az étlapon,

az alma crumble-t és a dél-amerikai réteges csokoládé desszertet nem érdemes kihagyni.

A borkóstolás az olasz WineEmotion rendszer segítségével történik; a vendégek saját maguk sommelier-i lehetnek és közel nyolcvan tétel közül válogathatnak az automata, kártyás rendszerben, de igény szerint profi szakember is segítségükre lehet.

A borkínálat legnagyobb részét a hazai pincészetek tételei teszik ki, a jól ismert klasszikusok mellett

a kisebb családi pincészetekre is szeretnék felhívni a figyelmet, és a fontosabb külföldi tételek sem hiányozhatnak az EaZy kínálatából. 

A borválaszték számos olyan tételt tartalmaz, melyek ritkán érhetőek el poharazva. Kóstolni negyed, egy vagy két decilitert lehet, amelyet a bor felett található gomb megnyomásával tölthetünk ki saját magunknak egyszerűen, gyorsan. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztaltaknak egyaránt. 

Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa álmodta meg a EaZy Winebar & Bistro koktél kínálatát, melyben kiemelt szerepet kapnak a borok.  A különlegességek közé tartozik a Crazy Spritz, amelynek alapja a sauvignon blanc és a krizantém szóda, a Whisky Sour, amelynek alapja a bourbon whisky sárga muskotállyal, vagy a Caracas Old fashioned, amely venezuelai rummal és Malbec-kel készül.

Az elegáns, mégsem feszengős hangulatú EaZy WineBar&Bistro ideális találkozási pont akár munka utáni koccintáshoz, vacsorához, beszélgetéshez, vagy kifejezetten egy egész estét betöltő borkóstoláshoz, hétvégén élőzenével. 

bisztró | dél-amerikai konyha | étterem | bistro | eazy wine bar&bistro

FOLYTASD EZZEL

Ez vezetett a világhírű séf öngyilkosságához egy új elmélet szerint

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram