Close
Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Egyre gyakrabban veszünk igénybe különböző magánorvosi ellátásokat, ám ezek bizonyos esetekben rendkívül költségesek lehetnek. Az egészségbiztosítás tippek segítenek, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást válasszuk és ennek köszönhetően a vizsgálatok ne terheljék meg túlságosan a pénztárcánkat.

De miről is szól egész pontosan ez a kockázatviselési típus? Alapvetően két fajtáját kell megkülönböztetnünk, az összegre történő, illetve a szolgáltatások utáni finanszírozással működő egészségbiztosítást. Előbbi a jól ismert és gyakorta alkalmazott metódust követi, bizonyos káresemények bekövetkezte után egy adott összeget a rendelkezésünkre bocsát, térítés gyanánt. Ez komolyabb balesetek, illetve műtétek alkalmával nagy segítséget jelenthet, hiszen a hosszabb kórházi tartózkodás, valamint az azt követő rehabilitáció akár bevételkieséssel is járhat, amit ebből a juttatásból kompenzálhatunk.

Jóval érdekesebb ugyanakkor a szolgáltatás finanszírozási forma. Ezt az opciót ugyanis kifejezetten a magánorvosi ellátás költségeinek csökkentésére alkották meg. Lényege, hogy a személyre szabott csomagnak megfelelő kezelések díjtételeit a kockázatviselés tartalmazza, nekünk csupán el kell menni az előre leszervezett időpontra a vizsgálatra, illetve az előírt terápiára. Minden felmerülő költséget közvetlenül a biztosító rendez a leszerződött egészségügyi intézménnyel.

A kulcs a szolgáltatások körében rejlik, emiatt kardinális kérdés, hogy a leginkább testhezálló csomag kerüljön összeállításra. A járóbeteg ellátás mellett a fejlett képalkotó eljárások soron kívüli igénybevételére is lehetőségünk lehet, de a különböző diagnosztikai folyamatok, ambuláns műtétek és akár szűrővizsgálatok is a biztosításunk részét képezhetik. Nem kérdés tehát, hogy mennyire fontos alaposan mérlegelni az opciókat,

A különféle egészségbiztosítás tippek segítenek dönteni, ám ha bizonytalannak érezzük magunkat, kérjük ki szakértő tanácsát. Szerződéskötéskor pedig fontoljuk meg, hogy az egész családra kiterjesszük a kockázatviselést.

 

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram