Close
Házi ketchup öt perc alatt? Nem lehetetlen!

Házi ketchup öt perc alatt? Nem lehetetlen!

Szuper könnyen elkészíthető, ízekben gazdag és mindenképpen egészségesebb, mint a bolti változat.

A ketchup valószínűleg a világ leghíresebb szósza, ráadásul változatos módon felhasználható. A boltban megvásárolható változatok azonban számos vitatott összetevőt, többek között ízfokozót is tartalmazhatnak. A házi változat ezzel szemben természetes aromákban, friss összetevőkben és valódi fűszerekben gazdag.

Hozzávalók:

  • 300 gramm paradicsompüré
  • 80 gramm juharszirup
  • 60 milliliter almaecet
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • ízlés szerint reszelt szerecsendió és csilipor

Elkészítése:

Minden hozzávalót beletesszük a turmixgépbe és homogén állagúra pürésítjük. Opcionálisan hozzáadjunk egy csipet szerecsendiót és chili port is. Légmentesen zárható edényben, hűtőszekrényben egy hétig tárolhatjuk.

A házi ketchupot mesteri hot dogokhoz is felhasználhatjuk. Ha pedig roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

(Forrás: thepetitecook, fotók: Pexels)

ketchup | könnyű recept | egyszerű recept | egy recept | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Ezek a világ legjobb Martinijei

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram