Close
Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Csendet kérnek.

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, tehát ismét fel lehet ülni a hullámvasútra, a bátrabbak pedig kilövethetik magukat az égbe a katapulttal – kis szépséghiba, hogy mindezeket sikoltozás nélkül kell valahogy megoldaniuk.

Az ország vidámparkjainak üzemeltetői egészségügyi okokból új szabályokat hoztak: azt kérik a látogatóktól, hogy legyenek szívesek mellőzni a hangos kiabálást, örömködést és sikoltozást.

Szakemberek szerint az ilyesfajta hangadás ugyanis hozzájárulhat a baktériumok és vírusok elterjedéséhez.

Ennek megakadályozására való az arcmaszk, gondolhatnánk, csakhogy a vidámparkok egyes dolgozói a munkájukból adódóan nem viselhetnek maszkot – említhetnénk például a szellemkastély riogatóit, akiknek ráadásul a megfelelő távolság betartásával szabad csak ráhozni a frászt a vendégre.

Az új szabályok kitérnek a parkok egyéb dolgozóira is: kikötik, hogy a látogatók védelme érdekében a lehető legrövidebb ideig beszélgessenek velük, amennyiben maszkot viselnek, fordítsanak figyelmet másfajta kommunikációra, úgymint a gesztikulálás és a testbeszéd, és “mosolyogjanak” többet a szemeikkel.

A harminc vidámparkot tömörítő szövetséghez egyébként olyan szórakoztató komplexumok tartoznak többek között, mint a Tokiói Disneyland, a DisneySea vagy Universal Studios Japan. Az egyik legismertebb park, a kísértetházairól ismert Fuji-Q Highland megnyitotta ugyan a kapuit, ám kizárólag bizonyos tartományok – Jamanasi, Nagano, Nigata, Sizuka – lakosait engedik be szórakozni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

szabály | biztonság | új | koronavírus | sikoltozás

FOLYTASD EZZEL

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Egy népdal csendül fel az autó kerekei alatt ezen az új magyar úton

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram