Close
Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Csendet kérnek.

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, tehát ismét fel lehet ülni a hullámvasútra, a bátrabbak pedig kilövethetik magukat az égbe a katapulttal – kis szépséghiba, hogy mindezeket sikoltozás nélkül kell valahogy megoldaniuk.

Az ország vidámparkjainak üzemeltetői egészségügyi okokból új szabályokat hoztak: azt kérik a látogatóktól, hogy legyenek szívesek mellőzni a hangos kiabálást, örömködést és sikoltozást.

Szakemberek szerint az ilyesfajta hangadás ugyanis hozzájárulhat a baktériumok és vírusok elterjedéséhez.

Ennek megakadályozására való az arcmaszk, gondolhatnánk, csakhogy a vidámparkok egyes dolgozói a munkájukból adódóan nem viselhetnek maszkot – említhetnénk például a szellemkastély riogatóit, akiknek ráadásul a megfelelő távolság betartásával szabad csak ráhozni a frászt a vendégre.

Az új szabályok kitérnek a parkok egyéb dolgozóira is: kikötik, hogy a látogatók védelme érdekében a lehető legrövidebb ideig beszélgessenek velük, amennyiben maszkot viselnek, fordítsanak figyelmet másfajta kommunikációra, úgymint a gesztikulálás és a testbeszéd, és “mosolyogjanak” többet a szemeikkel.

A harminc vidámparkot tömörítő szövetséghez egyébként olyan szórakoztató komplexumok tartoznak többek között, mint a Tokiói Disneyland, a DisneySea vagy Universal Studios Japan. Az egyik legismertebb park, a kísértetházairól ismert Fuji-Q Highland megnyitotta ugyan a kapuit, ám kizárólag bizonyos tartományok – Jamanasi, Nagano, Nigata, Sizuka – lakosait engedik be szórakozni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom