Close
Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Csendet kérnek.

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, tehát ismét fel lehet ülni a hullámvasútra, a bátrabbak pedig kilövethetik magukat az égbe a katapulttal – kis szépséghiba, hogy mindezeket sikoltozás nélkül kell valahogy megoldaniuk.

Az ország vidámparkjainak üzemeltetői egészségügyi okokból új szabályokat hoztak: azt kérik a látogatóktól, hogy legyenek szívesek mellőzni a hangos kiabálást, örömködést és sikoltozást.

Szakemberek szerint az ilyesfajta hangadás ugyanis hozzájárulhat a baktériumok és vírusok elterjedéséhez.

Ennek megakadályozására való az arcmaszk, gondolhatnánk, csakhogy a vidámparkok egyes dolgozói a munkájukból adódóan nem viselhetnek maszkot – említhetnénk például a szellemkastély riogatóit, akiknek ráadásul a megfelelő távolság betartásával szabad csak ráhozni a frászt a vendégre.

Az új szabályok kitérnek a parkok egyéb dolgozóira is: kikötik, hogy a látogatók védelme érdekében a lehető legrövidebb ideig beszélgessenek velük, amennyiben maszkot viselnek, fordítsanak figyelmet másfajta kommunikációra, úgymint a gesztikulálás és a testbeszéd, és “mosolyogjanak” többet a szemeikkel.

A harminc vidámparkot tömörítő szövetséghez egyébként olyan szórakoztató komplexumok tartoznak többek között, mint a Tokiói Disneyland, a DisneySea vagy Universal Studios Japan. Az egyik legismertebb park, a kísértetházairól ismert Fuji-Q Highland megnyitotta ugyan a kapuit, ám kizárólag bizonyos tartományok – Jamanasi, Nagano, Nigata, Sizuka – lakosait engedik be szórakozni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom