Close
Ez a szigetország átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését

Ez a szigetország átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését

Nem csoda, hogy a javarészt turizmusból élő országok különösen tartanak a 2020-as nyártól, de folyamatos a konzultáció az enyhítésekről, határok megnyitásáról és az esetleges vészforgatókönyvekről is. A június 9-től turistákat fogadó Ciprus is rendhagyó ötlettel állt elő.

Olvashattunk már a szicíliai tervekről, Japán ösztönzéséről is, most a mediterráneum egyik kedvenc üdülőszigete állt elő sajátos koncepciójával. Ingyenes koronavírus-kezelést és ellátást ígér mindazoknak, akiket náluk tesztelnek pozitívra. Mi több, a hozzátartozók költségeit is állják, hiszen ez is kellemetlen teher lehet a betegség mellett. Bátor megoldás ez, hiszen egy intenzív osztályon ápolt, kritikus állapotban lévő Covid–19-fertőzöttnek a lélegeztetőgépen kívül több orvosra is szüksége lehet. A hivatalos adatok szerint Cipruson elenyésző a koronavírussal fertőzöttek száma, az egészségügy nem roppant össze.

Egy kórházukat kifejezetten a koronás turisták kezelésére használják majd, sőt, egy szállodát is fenntartanak arra az esetre, ha a családtagokat is szeparálni kell, de még nem tudnak hazautazni. Ez az egyértelmű terv sokat segít abban, hogy egy idegen országba érkező turista biztonságosan érezze magát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

covid-19 | utazás | ciprus | koronavírus | koronavírus-járvány

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ebben az országban találjuk a bolygó legszebb partszakaszait

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram