Close
Hihetetlen utazásösztönzéssel állt elő Szicília, ha őket választjuk a karantén után

Hihetetlen utazásösztönzéssel állt elő Szicília, ha őket választjuk a karantén után

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, Olaszország legszebb tengerpartjaival és páratlan gasztronómiával. Népszerűsége töretlen, évente milliók látogatják meg, ám a koronavírus miatt leállt a turizmus, és a márciusi lezárás óta már egymilliárd eurós iparági kiesésnél járnak. Tétlenség helyett olyan ötlettel álltak elő, amit mi is alig hiszünk el. Ha majd újraébredhet a világ, és lesz lehetőség nemzetközi utazásokra, a turisták kiadásainak egy részét át fogják vállalni. 

Mi is megírtuk, hogy Olaszország gazdasága lassan, de újra fog indulni. A koronavírus egyik legnagyobb áldozata, úgy fest, hogy már túl van a tetőzésen, és ugyan a vírus még nem vonult el, de már a jövőt tervezik. Június elején például új szabályokkal, kötelező maszkviseléssel, de kinyitnak az éttermek, bárok, kávézók. Ez némi reményt adhat Európának és a világnak, mivel azonban ez egy teljesen úgy szituáció, senki sem tudja előre megjósolni, mit hoznak majd az enyhítések.

Optimista előrejelzések szerint akár már az őszi szezonban megérkezhet a vírus elleni vakcina, de amilyen tempóban és összefogással működik most a tudományos élet, még esély is lehet rá. Így pedig akár arra is, hogy ne fújjuk le az egész 2020-as évet, és akár ősszel, télen már újraindulhasson a turizmus is. Ebben hisznek az olaszok is.

Szicíliában például rendkívüli ötlettel álltak elő, ami erősen utazásösztönző lehet: a regionális közigazgatás nagyvonalúan hozzájárulna a Szicíliába utazók költségeihez.

Ez pontosan mit is jelent?

Vendégeik repülőjegyeinek a felét, szállásuk egyharmadát állnák, ha valaki az enyhítések után úgy határoz, Szicíliában szeretné eltölteni az első karantén utáni szabadságát.

Mi több, a múzeumok, régészeti emlékek ingyen látogathatók lesznek. Erről az unikális utazás ösztönzésről írt a TimeOut.

Ezeket a vouchereket, kedvezményeket a Visit Sicily weboldalon kell keresnünk majd, ha eljön az ideje, és Olaszország megnyithatja határait az utazók előtt. Azt, hogy ez egyedi lépés, vagy több hasonló megmozdulásra kell számítanunk, még kérdéses, de egyelőre leesett állal figyeljük a szicíliai ötletet.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom