Close
Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció

Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció

Az Izlandi Erdőkért Egyesület sem szeretne kimaradni a koronavírus-járvány okozta lelki nehézségek gyógyításából. Azt ajánlják a szigetország lakóinak, hogy amikor járják a természetet, iktassanak be egy új, lélekemelő tevékenységet: öleljenek fákat!

“Amikor megölelsz egy fát, először a lábujjaidra figyelsz, aztán a combok, a mellkas és végül az arc, ami találkozik a növénnyel. Nagyszerű érzés, kikapcsol és ellazít” – állítja Þór Þorfinnsson erdész.

Emellett az emberi kontaktus ritkítása miatti hiányérzetet is enyhítheti, különösen, ha rá tudunk hangolódni a természetre, és nem sietünk.

Fontos, hogy az új relaxációs tevékenységgel ne adjunk löketet a vírusnak, érdemes nem a karnyújtásnyira elérhető, esetleg túrajelzéssel is ellátott fákat ölelni, simítani, hanem kicsit besétálni az erdőbe, és olyan növényeket választani, amelyek magányosabbak.

Azt is megtudjuk az izlandiaktól, hogy nem elég egy felületes ölelgetés, de már öt perc alatt még több plusz energiát kaphatunk a természettől. A lényeg, hogy rá tudjunk hangolódni az aktivitásra. Persze, nem muszáj egy erdőig menni, a kerti gyümölcsfa is ugyanolyan jó lehet.

Ha már jól megy az átszellemülés, érdemes behunyni a szemünket is, és figyelni a fára, a természetre, és magunkra is.

Köztudott, hogy az izlandiak sokat járják a természetet, fontos aktivitásuk a túrázás, ám a járvány miatt őket is arra kérik, mindenképp tartsanak kellő távolságot a többi erdőjárótól. A séta fontos, de most ekkor is felelősségteljesnek kell lenni.

Erről a kedves tippről eszünkbe jutott Peter Wohlleben: A fák titkos élete című könyve, a 2018-as év egyik fontos műve. Minden természetszeretőnek kötelező volna, és biztosak vagyunk benne, hogy azoknak sokkal többet ad majd a faölelés, akik olvasták már.

Ők nem mosolyogják meg ezt a gesztust, hanem bátran élnek majd vele. Akár a kertben, a telken, az erdőben, a járvány ideje alatt, és utána is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

fa | koronavírus-járvány | hug a tree | erdő | izland

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram