Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció

Az Izlandi Erdőkért Egyesület sem szeretne kimaradni a koronavírus-járvány okozta lelki nehézségek gyógyításából. Azt ajánlják a szigetország lakóinak, hogy amikor járják a természetet, iktassanak be egy új, lélekemelő tevékenységet: öleljenek fákat!

“Amikor megölelsz egy fát, először a lábujjaidra figyelsz, aztán a combok, a mellkas és végül az arc, ami találkozik a növénnyel. Nagyszerű érzés, kikapcsol és ellazít” – állítja Þór Þorfinnsson erdész.

Emellett az emberi kontaktus ritkítása miatti hiányérzetet is enyhítheti, különösen, ha rá tudunk hangolódni a természetre, és nem sietünk.

Fontos, hogy az új relaxációs tevékenységgel ne adjunk löketet a vírusnak, érdemes nem a karnyújtásnyira elérhető, esetleg túrajelzéssel is ellátott fákat ölelni, simítani, hanem kicsit besétálni az erdőbe, és olyan növényeket választani, amelyek magányosabbak.

Azt is megtudjuk az izlandiaktól, hogy nem elég egy felületes ölelgetés, de már öt perc alatt még több plusz energiát kaphatunk a természettől. A lényeg, hogy rá tudjunk hangolódni az aktivitásra. Persze, nem muszáj egy erdőig menni, a kerti gyümölcsfa is ugyanolyan jó lehet.

Ha már jól megy az átszellemülés, érdemes behunyni a szemünket is, és figyelni a fára, a természetre, és magunkra is.

Köztudott, hogy az izlandiak sokat járják a természetet, fontos aktivitásuk a túrázás, ám a járvány miatt őket is arra kérik, mindenképp tartsanak kellő távolságot a többi erdőjárótól. A séta fontos, de most ekkor is felelősségteljesnek kell lenni.

Erről a kedves tippről eszünkbe jutott Peter Wohlleben: A fák titkos élete című könyve, a 2018-as év egyik fontos műve. Minden természetszeretőnek kötelező volna, és biztosak vagyunk benne, hogy azoknak sokkal többet ad majd a faölelés, akik olvasták már.

Ők nem mosolyogják meg ezt a gesztust, hanem bátran élnek majd vele. Akár a kertben, a telken, az erdőben, a járvány ideje alatt, és utána is.

Ez is érdekelhet:

Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Nem maradnak közönség nélkül Hollandia csodakertjének virágai.

(Fotók: Unsplash)

hug a tree | izland | bhután | social distancing | koronajárvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom