Close
Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Békeidőben már nyitva lenne a tavasszal egészen elképesztő színekben tündöklő keukenhofi virágoskert. 

Hollandia egyik legismertebb látványossága idén az ismert okok miatt egy darabig még zárva tart, de a természeti szépségek nem maradnak közönség nélkül.

Bár a madárcsicsergéseket és a tavaszi szélben lengedező virágok illatát nem tudja pótolni egy virtuális túra, de az Amszterdamhoz közeli egykori vadászterületen kialakított parkban nyolcszáz különböző fajta tulipán, orchidea, nárcisz és jácint, összesen több mint hétmillió virág látványát élvezhetjük – legalább a képernyőn keresztül.

A hetvenkilenc hektáron elterülő hollandiai csodakert dolgozói – jelenleg negyven-ötven alkalmazott gondozza a növényeket – természetesen ezekben az időkben is ápolják a kerteket,

és folyamatosan raknak fel különféle videókat a park hivatalos Facebook-oldalára.

Az 1950-ben megnyitott színpompás parkban (ami egyébként 2019-ben másfél millió látogatót fogadott) csak tulipánból ötszázfélét nevelnek. A táj március végétől nagyjából május közepéig virágzik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hegedűs Nóra)

FOLYTASD EZZEL
Még ebben a hónapban újranyit New York legelegánsabb szállodája
Irigyeljük kicsit a franciákat: mostantól olcsón vonatozhatják körbe az országukat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom