Close
Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Békeidőben már nyitva lenne a tavasszal egészen elképesztő színekben tündöklő keukenhofi virágoskert. 

Hollandia egyik legismertebb látványossága idén az ismert okok miatt egy darabig még zárva tart, de a természeti szépségek nem maradnak közönség nélkül.

Bár a madárcsicsergéseket és a tavaszi szélben lengedező virágok illatát nem tudja pótolni egy virtuális túra, de az Amszterdamhoz közeli egykori vadászterületen kialakított parkban nyolcszáz különböző fajta tulipán, orchidea, nárcisz és jácint, összesen több mint hétmillió virág látványát élvezhetjük – legalább a képernyőn keresztül.

A hetvenkilenc hektáron elterülő hollandiai csodakert dolgozói – jelenleg negyven-ötven alkalmazott gondozza a növényeket – természetesen ezekben az időkben is ápolják a kerteket,

és folyamatosan raknak fel különféle videókat a park hivatalos Facebook-oldalára.

Az 1950-ben megnyitott színpompás parkban (ami egyébként 2019-ben másfél millió látogatót fogadott) csak tulipánból ötszázfélét nevelnek. A táj március végétől nagyjából május közepéig virágzik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hegedűs Nóra)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom