Close
Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Békeidőben már nyitva lenne a tavasszal egészen elképesztő színekben tündöklő keukenhofi virágoskert. 

Hollandia egyik legismertebb látványossága idén az ismert okok miatt egy darabig még zárva tart, de a természeti szépségek nem maradnak közönség nélkül.

Bár a madárcsicsergéseket és a tavaszi szélben lengedező virágok illatát nem tudja pótolni egy virtuális túra, de az Amszterdamhoz közeli egykori vadászterületen kialakított parkban nyolcszáz különböző fajta tulipán, orchidea, nárcisz és jácint, összesen több mint hétmillió virág látványát élvezhetjük – legalább a képernyőn keresztül.

A hetvenkilenc hektáron elterülő hollandiai csodakert dolgozói – jelenleg negyven-ötven alkalmazott gondozza a növényeket – természetesen ezekben az időkben is ápolják a kerteket,

és folyamatosan raknak fel különféle videókat a park hivatalos Facebook-oldalára.

Az 1950-ben megnyitott színpompás parkban (ami egyébként 2019-ben másfél millió látogatót fogadott) csak tulipánból ötszázfélét nevelnek. A táj március végétől nagyjából május közepéig virágzik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hegedűs Nóra)

park | kert | online | tulipán | hollandia

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram