Close
Csak néhány kattintás, és miénk lehet a világ

Csak néhány kattintás, és miénk lehet a világ

A természet helyett átmenetileg az internet csodái segítenek átlendülni a holtpontokon, és bár értelemszerűen egy képernyő előtti virtuális túra nem adja vissza a testközelből átélt élményt, akadnak előnyei is: pár kattintással a világ bármely pontjára eljuthatunk a fotelből, nem kell turistákat kerülgetni a híres attrakcióknál, és az egész online kaland nem kerül semmibe. Mutatunk négy lehetőséget karosszékes világutazásra.

Minden Japánról

Kevés olyan ország van a világon, ahol békésen megférnek egymás mellett a múlt tradíciói és a jövő pillanatai. Japán ilyen.

És akkor még nem beszéltünk az egész évben szemet gyönyörködtető természeti szépségekről, a hihetetlenül gazdag történelemről, a kultúráról, a pagodákról, a templomokról, a szentélyekről, a futurisztikus épületekről, vagy a vidéki Japán érintetlenségéről.

Ez a virtuális túra szinte mindent megmutat az országból, itt élőben nézhetjük a békeidőben zsúfolt Sibuja kereszteződés mindennapjait, ide kattintva pedig a cseresznyevirágzásról sem maradunk le.

Chile csodái

Chile nem nagyon hasonlítható semmihez.

A bolygó egyik legszebb vidéke, furcsa klímával, óriási hegyekkel, végtelennek tűnő sivatagokkal.

Csillagimádóknak talán a legjobb hely az Atacama-sivatag, melynek égboltján meglehetősen ritkán látott vendég a felhő, kora esténként és éjszakánként csodálatos látványban lehet része annak, aki közelről figyeli a fények játékát.

Ezt az applikációt letöltve az ország legismertebb pontjairól nézhetünk körbe panorámafelvételeken.

Harminc világörökségi helyszín egy helyen

Kulturális helyszínek, természeti értékek kerülhetnek fel az évente bővülő listára, mely már 1972 óta létezik.

A fontos helyszínek először egy javaslati listára kerülnek, majd évente egyszer az UNESCO Világörökség Bizottsága dönt arról, hogy végül mely történelmileg, építészetileg, geológiailag, kulturálisan jelentős helyszíneket vegyék fel a már több mint ezer tagot számláló gyűjtésbe.

A Google Earth jóvoltából harminc világörökségi helyszínt barangolhatunk be Stonehenge-től kezdve Angkor Waton át a Szfinxig.

Séta a Kínai nagy falon

Már jóval a hashtagek feltalálása előtt felkerült sokak bakancslistájára a több ezer kilométer hosszú grandiózus építmény, melynek egy szakaszát ide kattintva lehet most képzeletben lesétálni, miközben páratlan látványban gyönyörködhetünk a képernyőn keresztül.

A virtuális kalandhoz némi edukáció is jár: a séta során számos érdekességet megtudhatunk az erődítményrendszerről.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom