Close
Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk

Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk

Egy New York-i pszichiáter tanácsai az előttünk álló próbatételekre.

Már a koronavírus-járvány okozta társadalmi elszigeteltség előtt is sokan küszködtek a magánnyal, nekik sajnos ezekben az időkben valószínűleg jóval nehezebb a négy fal közé szorítani az életüket. A stresszes időszakban az izoláció negatív hatással lehet a mentális egészségre, és szakértők szerint minél tovább tart ez a periódus, a magányos embereken annál inkább megfigyelhetőek lesznek a depresszió és a szorongás jelei.

A mentális egészségünket leginkább úgy őrizhetjük meg, ha folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a szeretteinkkel, és napi rendszerességgel beszélünk velük, amire a videochat tűnik a legjobb megoldásnak, hiszen ilyenkor nem csupán halljuk, hanem látjuk is őket.

Annak érdekében, hogy az előttünk álló nehéz napokon szellemileg és fizikailag is frissek maradjunk, az alábbiakat tanácsolja Dr. Zlatin Ivanov, egy neves New York-i pszichiáter.

Rendszeres testmozgás

Köztudottan remek stresszcsökkentő, ezzel együtt boldogsághormont, azaz endorfint szabadít fel, miközben csökkenti a kortizolt és az adrenalint, azaz a stresszhormonkat.

A minap kihirdetett részleges kijárási korlátozás nem tiltja, hogy – egyedül – elmenjünk futni, de naponta tornázni és különféle gyakorlatokat végezni otthon is lehet. És ajánlott.

Meditáció

Kutatások bizonyítják, hogy a meditáció csökkenti a szorongást és a depressziót.

Már napi tíz perc meditálás is jótékonyság hatással bír: ellenállóbbnak érezhetjük magunkat, ugyanakkor kisebb az esély a depresszióra.

Természetközeliség

A napfény és a zöld a legjobb orvosság, de nem mindenkinek van lehetősége kimennie a szabadba és nagyokat sétálnia egy verőfényes napon egy közeli parkban vagy erdőben.

Ha nem is hasonló mértékben, de a természet hangjai is segítenek: keressünk valahol madárcsicsergést, tengeri robajt, vagy csak hallgassuk, ahogyan az esőcseppek landolnak a faleveleken.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom