Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk

Egy New York-i pszichiáter tanácsai az előttünk álló próbatételekre.

Már a koronavírus-járvány okozta társadalmi elszigeteltség előtt is sokan küszködtek a magánnyal, nekik sajnos ezekben az időkben valószínűleg jóval nehezebb a négy fal közé szorítani az életüket. A stresszes időszakban az izoláció negatív hatással lehet a mentális egészségre, és szakértők szerint minél tovább tart ez a periódus, a magányos embereken annál inkább megfigyelhetőek lesznek a depresszió és a szorongás jelei.

A mentális egészségünket leginkább úgy őrizhetjük meg, ha folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a szeretteinkkel, és napi rendszerességgel beszélünk velük, amire a videochat tűnik a legjobb megoldásnak, hiszen ilyenkor nem csupán halljuk, hanem látjuk is őket.

Annak érdekében, hogy az előttünk álló nehéz napokon szellemileg és fizikailag is frissek maradjunk, az alábbiakat tanácsolja Dr. Zlatin Ivanov, egy neves New York-i pszichiáter.

Rendszeres testmozgás

Köztudottan remek stresszcsökkentő, ezzel együtt boldogsághormont, azaz endorfint szabadít fel, miközben csökkenti a kortizolt és az adrenalint, azaz a stresszhormonkat.

A minap kihirdetett részleges kijárási korlátozás nem tiltja, hogy – egyedül – elmenjünk futni, de naponta tornázni és különféle gyakorlatokat végezni otthon is lehet. És ajánlott.

Meditáció

Kutatások bizonyítják, hogy a meditáció csökkenti a szorongást és a depressziót.

Már napi tíz perc meditálás is jótékonyság hatással bír: ellenállóbbnak érezhetjük magunkat, ugyanakkor kisebb az esély a depresszióra.

Természetközeliség

A napfény és a zöld a legjobb orvosság, de nem mindenkinek van lehetősége kimennie a szabadba és nagyokat sétálnia egy verőfényes napon egy közeli parkban vagy erdőben.

Ha nem is hasonló mértékben, de a természet hangjai is segítenek: keressünk valahol madárcsicsergést, tengeri robajt, vagy csak hallgassuk, ahogyan az esőcseppek landolnak a faleveleken.

Ez is érdekelhet:

Ezekre figyeljünk oda a pszichológus szerint, ha hosszabb időre otthon kell maradnunk

Rendkívül fontos, hogy igyekezzünk megértéssel, empátiával és türelemmel fordulni a másik felé, még akkor is, ha ezt nehéznek érezzük.

meditáció | izoláció | koronavírus | mozgás | karantén

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom