A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times

A világ egyik legfontosabb lapja méltatja a koronavírus-járványra reagáló magyar összefogásokat. Ilyenkor szabad nagyon büszkének lenni! 

A „Szürke Hölgy”-ként is emlegetett The New York Times 1851-től működik, azóta százhuszonhét Pulitzer-díjat zsebelt be, mellyel nem csupán Amerika, hanem a világ egyik vezető sajtóterméke is. Nos, ez a lap méltatja a magyarok kedvességét és összefogását, melyet most a világjárvány idején tanúsítunk.

A cikk Varga Milán történetével kezdődik, aki három évig gyűjtött rá, hogy nyisson egy kis pizzériát Budapesten. A nyitás után viszont nem maradtak vendégei, a járvány miatt szinte mindenki otthonaiba húzódott. Az alapanyagokkal bőven feltankolt pizzéria tulajdonosa pedig úgy döntött, ő is csatlakozik a krízishelyzetre önzetlen jócselekedetekkel reagálók táborához. Milán ingyen pizzákat szállít az időseknek, akik otthonaikba szorultak.

„Hamár nem tudok pizzát árulni, legalább segíthetek néhány ingyen pizzával azoknak az időseknek, akik betartják az önkéntes karantént”

– mondja a húszéves Milán, aki most a napjai felében pizzákat szállít ki ingyenesen.

A cikk ezután azokról a Facebook-csoportokról ír, ahol eddig Airbnb-vel lakásukat kiadó tulajdonosok ingyenesen felajánlják üresen álló lakásaikat egészségügyi dolgozóknak. A The New York Times-nak az egyik magyar Airbnb-lakástulajdonos nyilatkozott, miszerint

"a többségünk el sem tudja képzelni, milyen megpróbáltatásokon mehetnek most keresztül az egészségügyi dolgozók, így mindenki megpróbál segíteni. Van, aki tettekkel, van, aki adománnyal, van, aki kedves szavakkal – mi pedig lakásokkal."

A nyilatkozó Hojer-Szabó Viktóriának három lakása van, melyek egyikében most egy olyan nővér lakik, aki koronavírusos betegeket kezel. A cikk tanulsága szerint eddig negyvenhárom egészségügyi dolgozó lakik üresen álló airbnb-s lakásokban.

A cikk végül a balatoni szállásadókra tér ki, például Tóth Gergelyre, aki egy siófoki hotel vezetője. A hotelben szabad szobákat biztosítanak azoknak a magyaroknak, akik külföldről tértek haza, és két hétre elvonulhatnak nála karanténba. Jelenleg harminckilencen laknak a hotelben, ingyen ellátást is kapnak.

Úgyhogy nagyon örülünk, hogy ilyen messzire ment a híre a világsajtóban a magyar összefogásoknak, csak így tovább!

Mi pedig itt írtunk a példaértékű magyar kezdeményezésekről:

Ezek a leginspirálóbb hazai összefogások a koronavírus idején

Vannak, akik a bajban is azt nézik, hogyan tudnak segíteni.

pizzaszállítás | koronavírus | airbnb | covid-19 | kezdeményezés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom