Close
A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times

A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times

A világ egyik legfontosabb lapja méltatja a koronavírus-járványra reagáló magyar összefogásokat. Ilyenkor szabad nagyon büszkének lenni! 

A „Szürke Hölgy”-ként is emlegetett The New York Times 1851-től működik, azóta százhuszonhét Pulitzer-díjat zsebelt be, mellyel nem csupán Amerika, hanem a világ egyik vezető sajtóterméke is. Nos, ez a lap méltatja a magyarok kedvességét és összefogását, melyet most a világjárvány idején tanúsítunk.

A cikk Varga Milán történetével kezdődik, aki három évig gyűjtött rá, hogy nyisson egy kis pizzériát Budapesten. A nyitás után viszont nem maradtak vendégei, a járvány miatt szinte mindenki otthonaiba húzódott. Az alapanyagokkal bőven feltankolt pizzéria tulajdonosa pedig úgy döntött, ő is csatlakozik a krízishelyzetre önzetlen jócselekedetekkel reagálók táborához. Milán ingyen pizzákat szállít az időseknek, akik otthonaikba szorultak.

„Hamár nem tudok pizzát árulni, legalább segíthetek néhány ingyen pizzával azoknak az időseknek, akik betartják az önkéntes karantént”

– mondja a húszéves Milán, aki most a napjai felében pizzákat szállít ki ingyenesen.

A cikk ezután azokról a Facebook-csoportokról ír, ahol eddig Airbnb-vel lakásukat kiadó tulajdonosok ingyenesen felajánlják üresen álló lakásaikat egészségügyi dolgozóknak. A The New York Times-nak az egyik magyar Airbnb-lakástulajdonos nyilatkozott, miszerint

“a többségünk el sem tudja képzelni, milyen megpróbáltatásokon mehetnek most keresztül az egészségügyi dolgozók, így mindenki megpróbál segíteni. Van, aki tettekkel, van, aki adománnyal, van, aki kedves szavakkal – mi pedig lakásokkal.”

A nyilatkozó Hojer-Szabó Viktóriának három lakása van, melyek egyikében most egy olyan nővér lakik, aki koronavírusos betegeket kezel. A cikk tanulsága szerint eddig negyvenhárom egészségügyi dolgozó lakik üresen álló airbnb-s lakásokban.

A cikk végül a balatoni szállásadókra tér ki, például Tóth Gergelyre, aki egy siófoki hotel vezetője. A hotelben szabad szobákat biztosítanak azoknak a magyaroknak, akik külföldről tértek haza, és két hétre elvonulhatnak nála karanténba. Jelenleg harminckilencen laknak a hotelben, ingyen ellátást is kapnak.

Úgyhogy nagyon örülünk, hogy ilyen messzire ment a híre a világsajtóban a magyar összefogásoknak, csak így tovább!

Mi pedig itt írtunk a példaértékű magyar kezdeményezésekről:

airbnb | amerikai újságcikk | kezdeményezés | amerikai lap | pizzaszállítás

FOLYTASD EZZEL

Többé nem büntetik a koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztőit egy új irányelv értelmében

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram