Close
A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times

A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times

A világ egyik legfontosabb lapja méltatja a koronavírus-járványra reagáló magyar összefogásokat. Ilyenkor szabad nagyon büszkének lenni! 

A „Szürke Hölgy”-ként is emlegetett The New York Times 1851-től működik, azóta százhuszonhét Pulitzer-díjat zsebelt be, mellyel nem csupán Amerika, hanem a világ egyik vezető sajtóterméke is. Nos, ez a lap méltatja a magyarok kedvességét és összefogását, melyet most a világjárvány idején tanúsítunk.

A cikk Varga Milán történetével kezdődik, aki három évig gyűjtött rá, hogy nyisson egy kis pizzériát Budapesten. A nyitás után viszont nem maradtak vendégei, a járvány miatt szinte mindenki otthonaiba húzódott. Az alapanyagokkal bőven feltankolt pizzéria tulajdonosa pedig úgy döntött, ő is csatlakozik a krízishelyzetre önzetlen jócselekedetekkel reagálók táborához. Milán ingyen pizzákat szállít az időseknek, akik otthonaikba szorultak.

„Hamár nem tudok pizzát árulni, legalább segíthetek néhány ingyen pizzával azoknak az időseknek, akik betartják az önkéntes karantént”

– mondja a húszéves Milán, aki most a napjai felében pizzákat szállít ki ingyenesen.

A cikk ezután azokról a Facebook-csoportokról ír, ahol eddig Airbnb-vel lakásukat kiadó tulajdonosok ingyenesen felajánlják üresen álló lakásaikat egészségügyi dolgozóknak. A The New York Times-nak az egyik magyar Airbnb-lakástulajdonos nyilatkozott, miszerint

“a többségünk el sem tudja képzelni, milyen megpróbáltatásokon mehetnek most keresztül az egészségügyi dolgozók, így mindenki megpróbál segíteni. Van, aki tettekkel, van, aki adománnyal, van, aki kedves szavakkal – mi pedig lakásokkal.”

A nyilatkozó Hojer-Szabó Viktóriának három lakása van, melyek egyikében most egy olyan nővér lakik, aki koronavírusos betegeket kezel. A cikk tanulsága szerint eddig negyvenhárom egészségügyi dolgozó lakik üresen álló airbnb-s lakásokban.

A cikk végül a balatoni szállásadókra tér ki, például Tóth Gergelyre, aki egy siófoki hotel vezetője. A hotelben szabad szobákat biztosítanak azoknak a magyaroknak, akik külföldről tértek haza, és két hétre elvonulhatnak nála karanténba. Jelenleg harminckilencen laknak a hotelben, ingyen ellátást is kapnak.

Úgyhogy nagyon örülünk, hogy ilyen messzire ment a híre a világsajtóban a magyar összefogásoknak, csak így tovább!

Mi pedig itt írtunk a példaértékű magyar kezdeményezésekről:

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom