Close
Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Gyönyörű kezdeményezés.

Zebegény az egyik legfestőibb magyar Duna-parti község. Szépségéről sokat elmond, hogy népi etimológiája szerint még sváb telepesek nevezték el, akik a Duna-kanyar láttán így kiáltottak fel:

„See beginnt!”, azaz „Tenger kezdődik!”

Ebben a gyönyörű, alig ezerkétszáz lakosú Zebegényben több szálláshely döntött úgy, hogy közös összefogással szeretnének segíteni az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

A zebegényi Hegyi Kabin, a Treestyle Zebegény és a Natura Hill Zebegény vidéki és családi szállásadókként felajánlják az orvosok, ápolók és mentősök számára, hogy két éjszakára ellátják őket, amikor túlleszünk ezen a krízishelyzeten.

A Natura Hill lilába öltözött látképe

Mindhárom szálláshely kifejezi közösségi oldalukon háláját az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan kitartásáért és végtelen odaadásáért, mellyel éjt nappallá téve helytállnak ezekben a kritikus időkben.

Kilátás a Treestyle Zebegényből

A szálláshelyek további zebegényi szállásadót is kérnek, hogy minél többen csatlakozzanak a „lélegzetláncolathoz”, mellyel remélhetőleg sok-sok éjszakával tudják majd azokat a dolgozókat kényeztetni, akik most dolgoznak erőt nem kímélve az ország egészségéért. (A községben ugyanakkor a napokban megjelentek azok a feliratok, melyek megkérnek minden turistát, hogy most ne látogassanak Zebegénybe, hanem maradjanak otthon.)

A Hegyi Kabin Zebegényben
Ébredés a Natura Hillben

A szállásadók azt kérik, küldjék el számukra azoknak az orvosoknak/mentősöknek/ápolóknak az adatait (név, telefonszám, történet), akik most is kitartóan helytállnak a kórházakban: nekik fognak adományozni két éjszakás ellátást a szállások. A Hegyi Kabinhoz a volgyhaz@gmail.com-on, a Treestyle Zebegényhez a treestylezebegeny@gmail.com-on, a Natura Hill Zebegényhez pedig a info@naturahill.hu-n lehet bejelentkezni.

(Fotók: Gastro Turismo, Natura Hill Zebegény, Treestyle Zebegény, Hegyi Kabin)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom