Close
Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Gyönyörű kezdeményezés.

Zebegény az egyik legfestőibb magyar Duna-parti község. Szépségéről sokat elmond, hogy népi etimológiája szerint még sváb telepesek nevezték el, akik a Duna-kanyar láttán így kiáltottak fel:

„See beginnt!”, azaz „Tenger kezdődik!”

Ebben a gyönyörű, alig ezerkétszáz lakosú Zebegényben több szálláshely döntött úgy, hogy közös összefogással szeretnének segíteni az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

A zebegényi Hegyi Kabin, a Treestyle Zebegény és a Natura Hill Zebegény vidéki és családi szállásadókként felajánlják az orvosok, ápolók és mentősök számára, hogy két éjszakára ellátják őket, amikor túlleszünk ezen a krízishelyzeten.

A Natura Hill lilába öltözött látképe

Mindhárom szálláshely kifejezi közösségi oldalukon háláját az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan kitartásáért és végtelen odaadásáért, mellyel éjt nappallá téve helytállnak ezekben a kritikus időkben.

Kilátás a Treestyle Zebegényből

A szálláshelyek további zebegényi szállásadót is kérnek, hogy minél többen csatlakozzanak a „lélegzetláncolathoz”, mellyel remélhetőleg sok-sok éjszakával tudják majd azokat a dolgozókat kényeztetni, akik most dolgoznak erőt nem kímélve az ország egészségéért. (A községben ugyanakkor a napokban megjelentek azok a feliratok, melyek megkérnek minden turistát, hogy most ne látogassanak Zebegénybe, hanem maradjanak otthon.)

A Hegyi Kabin Zebegényben
Ébredés a Natura Hillben

A szállásadók azt kérik, küldjék el számukra azoknak az orvosoknak/mentősöknek/ápolóknak az adatait (név, telefonszám, történet), akik most is kitartóan helytállnak a kórházakban: nekik fognak adományozni két éjszakás ellátást a szállások. A Hegyi Kabinhoz a volgyhaz@gmail.com-on, a Treestyle Zebegényhez a treestylezebegeny@gmail.com-on, a Natura Hill Zebegényhez pedig a info@naturahill.hu-n lehet bejelentkezni.

(Fotók: Gastro Turismo, Natura Hill Zebegény, Treestyle Zebegény, Hegyi Kabin)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom