Close
Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Gyönyörű kezdeményezés.

Zebegény az egyik legfestőibb magyar Duna-parti község. Szépségéről sokat elmond, hogy népi etimológiája szerint még sváb telepesek nevezték el, akik a Duna-kanyar láttán így kiáltottak fel:

„See beginnt!”, azaz „Tenger kezdődik!”

Ebben a gyönyörű, alig ezerkétszáz lakosú Zebegényben több szálláshely döntött úgy, hogy közös összefogással szeretnének segíteni az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

A zebegényi Hegyi Kabin, a Treestyle Zebegény és a Natura Hill Zebegény vidéki és családi szállásadókként felajánlják az orvosok, ápolók és mentősök számára, hogy két éjszakára ellátják őket, amikor túlleszünk ezen a krízishelyzeten.

A Natura Hill lilába öltözött látképe

Mindhárom szálláshely kifejezi közösségi oldalukon háláját az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan kitartásáért és végtelen odaadásáért, mellyel éjt nappallá téve helytállnak ezekben a kritikus időkben.

Kilátás a Treestyle Zebegényből

A szálláshelyek további zebegényi szállásadót is kérnek, hogy minél többen csatlakozzanak a „lélegzetláncolathoz”, mellyel remélhetőleg sok-sok éjszakával tudják majd azokat a dolgozókat kényeztetni, akik most dolgoznak erőt nem kímélve az ország egészségéért. (A községben ugyanakkor a napokban megjelentek azok a feliratok, melyek megkérnek minden turistát, hogy most ne látogassanak Zebegénybe, hanem maradjanak otthon.)

A Hegyi Kabin Zebegényben
Ébredés a Natura Hillben

A szállásadók azt kérik, küldjék el számukra azoknak az orvosoknak/mentősöknek/ápolóknak az adatait (név, telefonszám, történet), akik most is kitartóan helytállnak a kórházakban: nekik fognak adományozni két éjszakás ellátást a szállások. A Hegyi Kabinhoz a [email protected]-on, a Treestyle Zebegényhez a [email protected]-on, a Natura Hill Zebegényhez pedig a [email protected]-n lehet bejelentkezni.

(Fotók: Gastro Turismo, Natura Hill Zebegény, Treestyle Zebegény, Hegyi Kabin)

ápolók | hegyi kabin | zebegény | treestyle | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom