Close
A koronavírus sok jó dolgot elvesz tőlünk, de vissza fogunk térni

A koronavírus sok jó dolgot elvesz tőlünk, de vissza fogunk térni

A Roadster magazin főszerkesztőjének támadt néhány gondolata lemondott utazásokról, kiürült városokról, és a világunkról, ami most kicsit megállt.

Nem a legegyszerűbb most egy utazással foglalkozó magazin főszerkesztőjének lenni. A Roadster egy életmódmagazin, aminek a legerősebb része az utazás, mégpedig azért, mert mi, akik készítjük, imádunk utazni, szeretjük, hogy a világunk sokszínű, imádunk felfedezni, új utakat bejárni. Mindenkit arra buzdítottunk, hogy lehetőségeikhez képest kalandozzanak, fedezzenek fel minél több helyet, legyen az egy izgalmas kerület Tokióban vagy egy új étterem a Balaton-felvidéken. A mozgás a magazin DNS-ének része. És most egy olyan időszak köszöntött be, amikor a világ megállt, és bezárkózott.

Országok zárják magukra az ajtót.

Élettel teli metropoliszok alakulnak át szellemvárosokká.

Az olaszok, ez a napimádó, outdoor nép, amelyik a társasági élete jelentős részét tölti piazzákon, az utcán, most a négy fal között várja, hogy vége legyen ennek a szörnyűségnek.

A mozijaink, színházaink, bárjaink, múzeumaink bezárnak, a kulturális eseményeinket későbbre halasztották. Nincs sport. Sok jó dolgot vesz el tőlünk ez a vírus.

Szóval mi most nem nagyon írunk utazásról, nem mondjuk, hogy menjetek erre, nézzétek meg azt a helyet, nem mondjuk, melyik szerintünk a hét legjobb dolog Valenciában, és így tovább. Azt tudtuk megírni az utazási rovatunkban, hogyan áll meg lassan a világ. Kezdődött a kínai és hongkongi légitársaságok törölt járataival és folytatódott Trump elnök szerda esti bejelentésével, amivel becsukta Amerikát Európa előtt. Egy kollégám pár napja írta meg, hogyan mond le önként egy New York-i útról, én pár perce írtam e-maileket szintén New York-i hoteleknek, hogy töröljék a foglalásaimat. Aztán jön a repjegyem. Idén tavasszal nem lesz Manhattan. Túléljük. Egy ott élő barátommal két órája beszéltem, a Times Square-en sétált, és elhűlve figyelte, mennyire üres ez a mindig zsúfolásig teli, zsibongó tér. Még most is itt visszhangzik a fülemben, mit mondott. „Ideért.” A Pekingben élő testvérem bő egy hónapja alig megy ki a lakásából, ha elmegy vásárolni, utána mindent lemos kivülről, a konzerveket, a dobozokat, zacskókat. Aztán kezet mos, a lakáson belül, naponta tucatnyiszor. Ha a futár hoz neki valamit, leteszi az ajtó elé, becsenget, majd elmegy. Találkozni, szót váltani felesleges kockázat. Ravennában élő olasz barátainknak most kezdődik a karantén.

Most nincs itt az ideje utazni, otthon kell maradni, vigyázni magunkra és azokra, akiket szeretünk. Pánikolni nem kell, józan óvatosságra van szükség. Kicsit most be kell zárkózni, mert ez a felelősségteljes magatartás.

De vissza fogunk térni. Minden rendben lesz.

Kimegyünk a szobáinkból, visszavesszük a tereinket, az utcáinkat, a színházainkat, az éttermeinket. Ott leszünk Milánóban a dóm előtt, a New York-i sugárutakon, a budai várban, a rakparton, meg fogjuk tölteni élettel, ami most üres. Újra utazni fogunk.

Addig meg vigyázzunk magunkra. És vigyázzunk egymásra.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
FOLYTASD EZZEL
99 év tiltás után mától újra szabad a tangózás Pécsen
Ismét a Konopiště kastély gyűjteményét gazdagítja az reneszánsz pajzs, amelyet Girolamo da Treviso díszített
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom