Close
Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében

Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében

Egy kaliforniai étterem nem szeretné, ha bármi is rajtuk múlna koronavírus-ügyben, ezért különleges intézkedéseket vezettek be. Már az ajtóban ellenőrzik leendő vendégeik testhőmérsékletét, és ha hőemelkedést tapasztalnak, náluk nincs maradás. Maguk részéről ezzel szeretnének hasznosat tenni járványügyben. 

Ezenkívül a dolgozók is napi kétszeri ellenőrzésen esnek át, a kilincseket, székeket, a vendégekkel érintkező összes felületet napjában többször fertőtlenítik. Az étterem tulajdonosa maga is kínai származású, ezért különösen érintettnek érzi magát a helyzetben, hiszen a tágabb család tagjai közül többek is karantén alá kerültek Kínában. Nem pánikol, kelteni sem szeretné, csupán felelősen gondolkozik a vendéglátásról egy olyan városban, ahol a világ összes szegletéből érkeznek emberek – vallja.

Az intézkedést január végén vezették be, az étterem ajtaján kommunikálják a szabályokat, és azt is, hogy ez egy biztonságos, egészséges vendéglátóegység.

A gyakorlat alapján eddig kevesen voltak azok, akik személyiségi jogaikra hivatkozva visszautasították a gyorstesztet és ezzel együtt az étkezést is – írja a The Orange Country Register.

A testhőmérésen még senki sem bizonyult gyanúsnak, viszont az egyértelműen elmondható, hogy az étterem forgalma visszaesett.

De ugyanez igaz a többi kínai étteremre a régióban, sőt, valószínűsíthetően az egész világban. Los Angelesben például körülbelül harmincszázalékos a kínai vendéglátóhelyek bevételének visszaesése, amióta felütötte a fejét a koronavírus.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom