Close
Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében

Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében

Egy kaliforniai étterem nem szeretné, ha bármi is rajtuk múlna koronavírus-ügyben, ezért különleges intézkedéseket vezettek be. Már az ajtóban ellenőrzik leendő vendégeik testhőmérsékletét, és ha hőemelkedést tapasztalnak, náluk nincs maradás. Maguk részéről ezzel szeretnének hasznosat tenni járványügyben. 

Ezenkívül a dolgozók is napi kétszeri ellenőrzésen esnek át, a kilincseket, székeket, a vendégekkel érintkező összes felületet napjában többször fertőtlenítik. Az étterem tulajdonosa maga is kínai származású, ezért különösen érintettnek érzi magát a helyzetben, hiszen a tágabb család tagjai közül többek is karantén alá kerültek Kínában. Nem pánikol, kelteni sem szeretné, csupán felelősen gondolkozik a vendéglátásról egy olyan városban, ahol a világ összes szegletéből érkeznek emberek – vallja.

Az intézkedést január végén vezették be, az étterem ajtaján kommunikálják a szabályokat, és azt is, hogy ez egy biztonságos, egészséges vendéglátóegység.

A gyakorlat alapján eddig kevesen voltak azok, akik személyiségi jogaikra hivatkozva visszautasították a gyorstesztet és ezzel együtt az étkezést is – írja a The Orange Country Register.

A testhőmérésen még senki sem bizonyult gyanúsnak, viszont az egyértelműen elmondható, hogy az étterem forgalma visszaesett.

De ugyanez igaz a többi kínai étteremre a régióban, sőt, valószínűsíthetően az egész világban. Los Angelesben például körülbelül harmincszázalékos a kínai vendéglátóhelyek bevételének visszaesése, amióta felütötte a fejét a koronavírus.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

 

vendéglátás | étterem | koronavírus-járvány | koronajárvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram