Close
Megvan, melyik lehet az első nagy légitársaság, amely csődbe megy a koronavírus miatt

Megvan, melyik lehet az első nagy légitársaság, amely csődbe megy a koronavírus miatt

A brit Flybe fapados légitársaság egy hete ment tönkre, most viszont egy sokkal komolyabb versenyző került csődközelbe.

A Korean Air Dél-Korea legnagyobb légitársasága, de a koronavírus-járvány a működését veszélyezteti. A járvány okozta járatritkítások és szigorítások miatt a nemzetközi járatainak nyolcvan százalékát törölnie kellett, ami hatalmas bevételkiesést jelentett.

Woo Kee-hong, a légitársaság vezetője a napokban körlevelet intézett a vállalat más vezetőihez, amelyben arról írt, hogy ha ez a helyzet tovább folytatódik, olyan állapotba juthatnak, ahol nem tudják garantálni a vállalat túlélését.

A koreai céget 1962-ben alapították, és a járvány megjelenéséig százötven úti célt érintettek világszerte.

Más légitársaságokat is keményen sújt a járvány okozta válság: a Virgin Atlantic saját beszámolói szerint a gépeik szinte üresen repülnek, a Qantas pedig újabb járatokat törölt. Nemrég járta be az tokiói Haneda repülőtéren készült fotó a világsajtót, amely azt mutatja, hogy egyre több a törölt járat a napokban.

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom