Close
Újabb és újabb járatokat töröl el a koronavírus-járvány

Újabb és újabb járatokat töröl el a koronavírus-járvány

Még mindig csak körvonalazódik, mit jelent a járvány a légitársaságok számára.

Három napja a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Cathay Pacific kétségbeesett lépésre szánta el magát. A hongkongi székhelyű légitársaság közleményben arra kérte huszonhétezer alkalmazottját – beleértve a felsővezetőket is, hogy vegyenek ki háromhetes, fizetés nélküli szabadságot. A cég a tavalyi hongkongi, demokráciapárti tüntetések következményeként komoly anyagi veszteségeket szenvedett el, a koronavírus járvány jelentette bevételkiesés pedig akár tragikus következményekkel is járhat.

Egy hongkongi férfi követeli, hogy ne engedjenek be több kínait a városába. 2020.február 4.

A megszorítások miatt a Cathay Pacific kilenc járatát függeszti fel, méghozzá egészen március 28-ig, ami az eddigi legtávolabbi időpont, és sokat elmond arról, hogy szakemberek mikorra várják a helyzet rendeződését.

Makaót már korábban lezárták.

A Cathay Pacific felfüggesztett járatai a következő célpontokat érintik: London Gatwick, Róma, Washington DC, Newark, Male, Davao, Clark, Csedzsu (Dél-Korea) és Tajcshung (Tajvan).

Kínán belül minden járatuk szünetel, kivéve a pekingi, sanghaji, csengdui és hsziameni járatokat. Összességében a teljes kapacitásukat harminc százalékkal csökkentik a következő két hónapban.

Ezek a lépések jól demonstrálják, mi vár a térség légitársaságaira. A hongkongi repülőtéren péntektől kezdve a Kínából érkező járatok utasait elkülönítik az egyéb nemzetközi járatok utasaitól. A repülőgépek a reptér egy távolabbi részére fognak megérkezni, az utasokat orvosi vizsgálatnak vetik alá, majd tizennégy napos karantén következik. Azoknak, akik ezt megtagadják, vissza kell térniük Kínába.

Hongkong bekeményített a Kínából érkezőkkel szemben

Sok nemzetközi légitársaság függeszti fel a járatait a napokban. Az angol Virgin szintén március 28-ig függesztette fel a Sanghaj–Heathrow járatát, a British Airways február 29-ig pedig biztosan nem repülnek Pekingbe és Sanghajba. A Virgin Australia március 2-ig nem szállít utasokat Sydney és Hongkong között. Február 11-én beszünteti a Melbourne–Hongkong járatát is, így nem lesz járatuk Hongkongba, erre pedig még nem volt példa a vállalat történetében.

Közben a régió turizmusra építő ágai is hatalmas károkat szenvednek el a koronavírus-járvány következtében, nagyon valószínű, hogy a szállodaipar több stabil szereplője is kénytelen lesz lehúzni a rolót Kínában és Hongkongban.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom