Close
Újabb és újabb járatokat töröl el a koronavírus-járvány

Újabb és újabb járatokat töröl el a koronavírus-járvány

Még mindig csak körvonalazódik, mit jelent a járvány a légitársaságok számára.

Három napja a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Cathay Pacific kétségbeesett lépésre szánta el magát. A hongkongi székhelyű légitársaság közleményben arra kérte huszonhétezer alkalmazottját – beleértve a felsővezetőket is, hogy vegyenek ki háromhetes, fizetés nélküli szabadságot. A cég a tavalyi hongkongi, demokráciapárti tüntetések következményeként komoly anyagi veszteségeket szenvedett el, a koronavírus járvány jelentette bevételkiesés pedig akár tragikus következményekkel is járhat.

Egy hongkongi férfi követeli, hogy ne engedjenek be több kínait a városába. 2020.február 4.

A megszorítások miatt a Cathay Pacific kilenc járatát függeszti fel, méghozzá egészen március 28-ig, ami az eddigi legtávolabbi időpont, és sokat elmond arról, hogy szakemberek mikorra várják a helyzet rendeződését.

Makaót már korábban lezárták.

A Cathay Pacific felfüggesztett járatai a következő célpontokat érintik: London Gatwick, Róma, Washington DC, Newark, Male, Davao, Clark, Csedzsu (Dél-Korea) és Tajcshung (Tajvan).

Kínán belül minden járatuk szünetel, kivéve a pekingi, sanghaji, csengdui és hsziameni járatokat. Összességében a teljes kapacitásukat harminc százalékkal csökkentik a következő két hónapban.

Ezek a lépések jól demonstrálják, mi vár a térség légitársaságaira. A hongkongi repülőtéren péntektől kezdve a Kínából érkező járatok utasait elkülönítik az egyéb nemzetközi járatok utasaitól. A repülőgépek a reptér egy távolabbi részére fognak megérkezni, az utasokat orvosi vizsgálatnak vetik alá, majd tizennégy napos karantén következik. Azoknak, akik ezt megtagadják, vissza kell térniük Kínába.

Hongkong bekeményített a Kínából érkezőkkel szemben

Sok nemzetközi légitársaság függeszti fel a járatait a napokban. Az angol Virgin szintén március 28-ig függesztette fel a Sanghaj–Heathrow járatát, a British Airways február 29-ig pedig biztosan nem repülnek Pekingbe és Sanghajba. A Virgin Australia március 2-ig nem szállít utasokat Sydney és Hongkong között. Február 11-én beszünteti a Melbourne–Hongkong járatát is, így nem lesz járatuk Hongkongba, erre pedig még nem volt példa a vállalat történetében.

Közben a régió turizmusra építő ágai is hatalmas károkat szenvednek el a koronavírus-járvány következtében, nagyon valószínű, hogy a szállodaipar több stabil szereplője is kénytelen lesz lehúzni a rolót Kínában és Hongkongban.

Ez is érdekelhet:

ausztrália | koronavírus | virgin australia | kína | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram