Close
Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Sok más ázsiai városhoz hasonlóan ez a hely is szellemvárossá változott.

Hongkong szárazföldi határainak többségét az állampolgárok egyre hevesebb kérésének megfelelően lezárták, de a rendszerint zsúfolt metropolisz utcái a híradások szerint a lezárás ellenére is szinte teljesen kihaltak.

Az ok, hogy kedden egy hongkongi kórházban elhunyt egy harminckilenc éves, koronavírussal fertőzött férfi. Hongkongban a legfrissebb adatok szerint tizenhét fertőzöttet diagnosztizáltak, a hongkongi férfi halálával pedig kettőre emelkedett a betegség folytán a szárazföldi Kínán kívül elhalálozottak száma.

A hongkongi vezetés a járvány terjedésének megfékezésére csütörtöktől drasztikusan csökkentette az átjárást Kínából. Carrie Lam hongkongi kormányzó hétfőn további forgalomkorlátozásokat jelentett be, miután a hongkongi egészségügyi dolgozók körében sztrájkot hirdettek annak érdekében, hogy rábírják a kormányzatot az anyaország és a város közötti teljes határzár életbe léptetésére.

2020. február 4. A hongkongiak nem akarnak több kínait beengedni a városukba

Helyi beszámolók szerint a szállodaipar az egy éve tartó tüntetések miatt így is a padlón volt, de a koronavírus-járvány még súlyosabbá teheti a helyzetet.

Szomorú és kegyetlen csavar, hogy a tizenhét fertőzőtt közül kettő két luxusszállodában szállt meg, egyikük a Four Seasonsben, a másik a The W-ban.

Az is egyértelmű, hogy a turizmushoz kötődő minden ágazat érzékeny veszteségeket fog elszenvedni a következő hetekben, hónapokban. A rendszerint zsúfolásig megtelt éttermek, bárok, boltok üresek. Az utcák kihaltak, mindenki az otthonába húzódott, és kivár.

Sok biznisz számára a halálos ütést az jelentheti, ha bejelentik az Art Basel Hong Kong elhalasztását. A március 19-től 21-ig tartó esemény a világ egyik legfontosabb műkereskedelmi vására, amire művészek, galériatulajdonosok, vásárlók, kurátorok és látogatók ezreit várják. Nagyon valószínű, hogy hiába.

Ez is fontos:

járvány | art basel hong kong | hongkong | koronavírus | karantén

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram