Close
Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Sok más ázsiai városhoz hasonlóan ez a hely is szellemvárossá változott.

Hongkong szárazföldi határainak többségét az állampolgárok egyre hevesebb kérésének megfelelően lezárták, de a rendszerint zsúfolt metropolisz utcái a híradások szerint a lezárás ellenére is szinte teljesen kihaltak.

Az ok, hogy kedden egy hongkongi kórházban elhunyt egy harminckilenc éves, koronavírussal fertőzött férfi. Hongkongban a legfrissebb adatok szerint tizenhét fertőzöttet diagnosztizáltak, a hongkongi férfi halálával pedig kettőre emelkedett a betegség folytán a szárazföldi Kínán kívül elhalálozottak száma.

A hongkongi vezetés a járvány terjedésének megfékezésére csütörtöktől drasztikusan csökkentette az átjárást Kínából. Carrie Lam hongkongi kormányzó hétfőn további forgalomkorlátozásokat jelentett be, miután a hongkongi egészségügyi dolgozók körében sztrájkot hirdettek annak érdekében, hogy rábírják a kormányzatot az anyaország és a város közötti teljes határzár életbe léptetésére.

2020. február 4. A hongkongiak nem akarnak több kínait beengedni a városukba

Helyi beszámolók szerint a szállodaipar az egy éve tartó tüntetések miatt így is a padlón volt, de a koronavírus-járvány még súlyosabbá teheti a helyzetet.

Szomorú és kegyetlen csavar, hogy a tizenhét fertőzőtt közül kettő két luxusszállodában szállt meg, egyikük a Four Seasonsben, a másik a The W-ban.

Az is egyértelmű, hogy a turizmushoz kötődő minden ágazat érzékeny veszteségeket fog elszenvedni a következő hetekben, hónapokban. A rendszerint zsúfolásig megtelt éttermek, bárok, boltok üresek. Az utcák kihaltak, mindenki az otthonába húzódott, és kivár.

Sok biznisz számára a halálos ütést az jelentheti, ha bejelentik az Art Basel Hong Kong elhalasztását. A március 19-től 21-ig tartó esemény a világ egyik legfontosabb műkereskedelmi vására, amire művészek, galériatulajdonosok, vásárlók, kurátorok és látogatók ezreit várják. Nagyon valószínű, hogy hiába.

Ez is fontos:

FOLYTASD EZZEL
Horvátország Covidteszttel segít a tőlük hazatérő turistáknak 
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom