Close
Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Ez a város lehet a koronavírus-járvány következő vesztese

Sok más ázsiai városhoz hasonlóan ez a hely is szellemvárossá változott.

Hongkong szárazföldi határainak többségét az állampolgárok egyre hevesebb kérésének megfelelően lezárták, de a rendszerint zsúfolt metropolisz utcái a híradások szerint a lezárás ellenére is szinte teljesen kihaltak.

Az ok, hogy kedden egy hongkongi kórházban elhunyt egy harminckilenc éves, koronavírussal fertőzött férfi. Hongkongban a legfrissebb adatok szerint tizenhét fertőzöttet diagnosztizáltak, a hongkongi férfi halálával pedig kettőre emelkedett a betegség folytán a szárazföldi Kínán kívül elhalálozottak száma.

A hongkongi vezetés a járvány terjedésének megfékezésére csütörtöktől drasztikusan csökkentette az átjárást Kínából. Carrie Lam hongkongi kormányzó hétfőn további forgalomkorlátozásokat jelentett be, miután a hongkongi egészségügyi dolgozók körében sztrájkot hirdettek annak érdekében, hogy rábírják a kormányzatot az anyaország és a város közötti teljes határzár életbe léptetésére.

2020. február 4. A hongkongiak nem akarnak több kínait beengedni a városukba

Helyi beszámolók szerint a szállodaipar az egy éve tartó tüntetések miatt így is a padlón volt, de a koronavírus-járvány még súlyosabbá teheti a helyzetet.

Szomorú és kegyetlen csavar, hogy a tizenhét fertőzőtt közül kettő két luxusszállodában szállt meg, egyikük a Four Seasonsben, a másik a The W-ban.

Az is egyértelmű, hogy a turizmushoz kötődő minden ágazat érzékeny veszteségeket fog elszenvedni a következő hetekben, hónapokban. A rendszerint zsúfolásig megtelt éttermek, bárok, boltok üresek. Az utcák kihaltak, mindenki az otthonába húzódott, és kivár.

Sok biznisz számára a halálos ütést az jelentheti, ha bejelentik az Art Basel Hong Kong elhalasztását. A március 19-től 21-ig tartó esemény a világ egyik legfontosabb műkereskedelmi vására, amire művészek, galériatulajdonosok, vásárlók, kurátorok és látogatók ezreit várják. Nagyon valószínű, hogy hiába.

Ez is fontos:

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom