Close
Lezárták Makaót, Kína első számú szerencsejáték-központját

Lezárták Makaót, Kína első számú szerencsejáték-központját

Két hétig egyetlen kaszinó sem üzemelhet Makaóban: mind a negyvenegyet bezárták. Előreláthatólag legalább két hétig így maradnak, és a különleges közigazgatási területnek számító kínai település egyéb közszolgáltatásai is szünetelnek. Egyedül a sürgősségi szolgáltatásokat lehet igénybe venni. 

Ez a szabályzás Makaó életét is teljesen felforgatja, hiszen a legforgalmasabb szezon kellős közepén járnak. Becslések szerint a szerencsejátékokból származó éves bevétel tizenöt százalékától el is búcsúzhatnak.

Mindemellett a tömegközlekedési járatokat is ritkítják, az utasokat pedig maszk viselésére kötelezik. A lakókat felszólították, hogy lehetőség szerint csak fontos esetekben, például élelmiszerek beszerzése miatt hagyják el lakásaikat.

Makaóban tíz embert diagnosztizáltak koronavírus-fertőzöttként.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash) 

koronavírus | kína | makaó | vírus | szerencsejáték

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram