Close
Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket

Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket

Újabb járványellenes óvintézkedés Itáliában.

A rendkívüli intézkedések célja, hogy sikerüljön lelassítani a terjedését az új típusú koronavírus-járványnak, amely több mint tízezer embert fertőzött meg, és több mint nyolcszáz ember halálát okozta azóta, hogy február 21-én az első beteget azonosították az országban.

Az új rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, menzák, szállodák és vendéglátóhelyek is, presszók, éttermek és sörözők, amelyek eddig este hat óráig még nyitva tarthattak.

Kivételként nem szüneteltetik az étel-házhozszállítást, továbbra is nyitva lesznek a dohányboltok és benzinkutak, a tisztítók, a bankok és a posták. Be kell zárniuk mások mellett a fodrászatoknak, de továbbra is üzemelnek majd a nyomdák és az újságosstandok, amelyek működését létfontosságúnak minősítették. Korábban már bezártak az oktatási és kulturális intézmények, edzőtermek, templomok. A közhivatalok nem zárnak be, de rugalmas munkaidőt vagy távmunkavégzést vezetnek be. Nem állítják le a termelőüzemeket és gyárakat, feltéve, hogy betartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte miniszterelnök kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

bezárás | koronavírus | intézkedés | járvány | üzletek

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram