Close
#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

Az olaszok nem pánikolnak, inkább felelősségteljesen cselekszenek és összefognak. Ugyan az ölelés most tiltott, de lélekben együtt vannak, és otthon várják, hogy elcsendesedjen a járvány és Olaszország újra fellélegezhessen. 

Ki imádkozik, ki olvas, otthonról dolgoznak, este társasjátékoznak, fotóalbumokat nézegetnek, csetelnek és filmet néznek, a gyerekek neten kapják meg az iskolai teendőiket. A művészek, alkotók a kialakult helyzetre reagálnak fotókkal, írásokkal, festményekkel.

“Hagyom, hogy bejöjjön a napfény a lakásba. Otthon maradok, lelassulok, és próbálok derűs maradni. Minden nap tedd azt, ami jólesik. Aludj, egyél, és ne stresszelj! Ha a félelem eluralkodik rajtad, lélegezz és koncentrálj!”

Míg a kórházakban áldozatos munkával próbálnak gyógyítani az orvosok és egészségügyi dolgozók, addig az állampolgárok nagy része úgy döntött, a legjobb, amit tehet, hogy otthon marad.

Boltba legfeljebb a szabályok szerint megy (sorbanállás közben egyméteres távolság megtartása, egyenként lehet az üzletben tartózkodni), és aki tud, otthonról dolgozik. Óriási érvágás ez az olasz gazdaságnak, felfogni is nehéz, hogy mi történik éppen az országgal.

“Kérlek titeket, nézzetek szembe! Remélem, hogy Olaszországban nem ér véget a szolidaritás. A többi nem lényeg.”

Ezrével használják a közösségi felületeken a #iorestoacasa, vagyis az #otthonmaradok hashtaget, az ország mérvadó közszereplői mellett azok az influenszerek is ezt az irányt célozták be, akik eddig csak fogkrémek és cipők népszerűsítésével töltötték meg a feedjüket.

Jelenség lett ebből, a leghasznosabb formában. Nem pánikkeltés, félelem, hanem összefogás.

Sokan saját véleményüket, tapasztalataikat osztják meg, mások pedig nagy gondolkodóktól kérnek kölcsön motiváló és segítő szavakat, például Ferenc pápától:

“Mielőtt ma elaludnátok, gondoljatok arra, mi lesz, amikor majd visszatérünk az útra. Amikor ismét megöleljük egymást, amikor mindannyian együtt vásárolunk be… ezek mind ünnepinek tűnnek majd. Gondoljunk arra, amikor újra visszatérünk a kávézókba, vissza a beszélgetésekhez, eszmecserékhez. Gondoljunk arra, hogy hamarosan ez az egész egy emlék lesz, és az átlagos szinte ajándéknak, gyönyörűségnek tűnik majd. Szeressünk mindent, amit a mai napig jelentéktelennek tűnt. Minden pillanat értékes lesz. Egy jóleső úszás a tengerben, az estig tartó napsütés, a naplementék, a pohárköszöntők, a kacagások. Térjünk vissza a közös nevetéshez! Erő és bátorság! Hamarosan találkozunk!”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

 

koronajárvány | koronavírus-járvány | olaszország | iorestoacasa | otthonmaradok

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom