Close
#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

Az olaszok nem pánikolnak, inkább felelősségteljesen cselekszenek és összefognak. Ugyan az ölelés most tiltott, de lélekben együtt vannak, és otthon várják, hogy elcsendesedjen a járvány és Olaszország újra fellélegezhessen. 

Ki imádkozik, ki olvas, otthonról dolgoznak, este társasjátékoznak, fotóalbumokat nézegetnek, csetelnek és filmet néznek, a gyerekek neten kapják meg az iskolai teendőiket. A művészek, alkotók a kialakult helyzetre reagálnak fotókkal, írásokkal, festményekkel.

“Hagyom, hogy bejöjjön a napfény a lakásba. Otthon maradok, lelassulok, és próbálok derűs maradni. Minden nap tedd azt, ami jólesik. Aludj, egyél, és ne stresszelj! Ha a félelem eluralkodik rajtad, lélegezz és koncentrálj!”

Míg a kórházakban áldozatos munkával próbálnak gyógyítani az orvosok és egészségügyi dolgozók, addig az állampolgárok nagy része úgy döntött, a legjobb, amit tehet, hogy otthon marad.

Boltba legfeljebb a szabályok szerint megy (sorbanállás közben egyméteres távolság megtartása, egyenként lehet az üzletben tartózkodni), és aki tud, otthonról dolgozik. Óriási érvágás ez az olasz gazdaságnak, felfogni is nehéz, hogy mi történik éppen az országgal.

“Kérlek titeket, nézzetek szembe! Remélem, hogy Olaszországban nem ér véget a szolidaritás. A többi nem lényeg.”

Ezrével használják a közösségi felületeken a #iorestoacasa, vagyis az #otthonmaradok hashtaget, az ország mérvadó közszereplői mellett azok az influenszerek is ezt az irányt célozták be, akik eddig csak fogkrémek és cipők népszerűsítésével töltötték meg a feedjüket.

Jelenség lett ebből, a leghasznosabb formában. Nem pánikkeltés, félelem, hanem összefogás.

Sokan saját véleményüket, tapasztalataikat osztják meg, mások pedig nagy gondolkodóktól kérnek kölcsön motiváló és segítő szavakat, például Ferenc pápától:

“Mielőtt ma elaludnátok, gondoljatok arra, mi lesz, amikor majd visszatérünk az útra. Amikor ismét megöleljük egymást, amikor mindannyian együtt vásárolunk be… ezek mind ünnepinek tűnnek majd. Gondoljunk arra, amikor újra visszatérünk a kávézókba, vissza a beszélgetésekhez, eszmecserékhez. Gondoljunk arra, hogy hamarosan ez az egész egy emlék lesz, és az átlagos szinte ajándéknak, gyönyörűségnek tűnik majd. Szeressünk mindent, amit a mai napig jelentéktelennek tűnt. Minden pillanat értékes lesz. Egy jóleső úszás a tengerben, az estig tartó napsütés, a naplementék, a pohárköszöntők, a kacagások. Térjünk vissza a közös nevetéshez! Erő és bátorság! Hamarosan találkozunk!”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom