Close
Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól

Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól

Megesik, hogy egy nagyszabású receptgyűjtemény évekig készül, most viszont éppen egy hét alatt készült el a Karantén Kantin névre hallgató online projekt, melyhez hazai séfek, ismert gasztroarcok adták a leghasznosabb receptjeiket. Ezek az ételek a mostani bezártság esetén is elkészíthetőek, ráadásul olyan szakemberek bombabiztos ötletei, mint például Rácz Jenő, Mautner Zsófi, Wolf András vagy Vomberg Frigyes. A Karantén Kantin-ból befolyt összegekkel az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítik, nehéz helyzetbe került kis családi éttermek és vendéglátóhelyek bevonásával. 

Remek ötlet, remek kivitelezés. Az elmúlt hetekben a hazai gasztroszcéna sem élte a legfelhőtlenebb időszakát. A sopánkodásra, tétlenségre azonban nem volt idő, inkább együtt, közösen alkottak valami olyat, ami a régi világban lehet, hogy csak hosszú hónapok munkája során jöhetett volna létre.

Most itt a karantén, sokunknak, a szerencséseknek az otthoni munka, a több szabadidő, hiszen nem kell időt tölteni az utazással például. A felszabadult idő és energia éppen jól jöhet a konyhában: maga a főzés és sütés aktivitása is kikapcsol, és áthangol egy reménytelibb, pozitívabb állapotra, és még a család is jól jár az efféle meditációval.

Jótékony céllal készült a digitális, százoldalas, húsz ismert séf és gasztroarc bevonásával megalkotott, negyven receptből álló gyűjtemény.

A szakmabéliek egy emberként láttak hozzá a rendhagyó projekthez, amivel nemcsak azoknak segíthetnek, akik kifogytak az ötletből a többhetes folyamatos főzés miatt, hanem azoknak a rendkívüli teherbírású egészségügyi dolgozóknak is, akik minden erejükkel azon fáradoznak, hogy gyógyítsanak.

A kiadvány digitálisan beszerezhető és háromezer forintba kerül, ami egyben egy támogatói összeg. Az első cél a Rókus Kórház dolgozóinak kiszállított százhúsz adag húsvéti ebéd elérése.

Az ebédeket és a további szeretetcsomagokat olyan családi vállalkozások (éttermek, vendéglők, cukrászatok stb.) készítik majd, amelyek maguk is nehéz helyzetbe kerültek a járványügy miatt. Emellett alapítványi partnerük a Budapest Bike Maffia, így a még inkább nélkülöző emberek alapellátására is szánnak a befolyt összegből. A digitális Karantén Kantin szakácskönyv grafikai megjelenítése Hitka Viktória kreativitását dicséri.

Részletek és a Karantén Kantin megrendelésével kapcsolatos információk a projekt honlapján olvashatók.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Karantén Kantin)

receptek | koronavírus | karantén kantin | szakácskönyv | jótékonyság

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ilyen lesz hétvégén az ország „legfinomabb” eseménye

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram