Close
Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól

Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól

Megesik, hogy egy nagyszabású receptgyűjtemény évekig készül, most viszont éppen egy hét alatt készült el a Karantén Kantin névre hallgató online projekt, melyhez hazai séfek, ismert gasztroarcok adták a leghasznosabb receptjeiket. Ezek az ételek a mostani bezártság esetén is elkészíthetőek, ráadásul olyan szakemberek bombabiztos ötletei, mint például Rácz Jenő, Mautner Zsófi, Wolf András vagy Vomberg Frigyes. A Karantén Kantin-ból befolyt összegekkel az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítik, nehéz helyzetbe került kis családi éttermek és vendéglátóhelyek bevonásával. 

Remek ötlet, remek kivitelezés. Az elmúlt hetekben a hazai gasztroszcéna sem élte a legfelhőtlenebb időszakát. A sopánkodásra, tétlenségre azonban nem volt idő, inkább együtt, közösen alkottak valami olyat, ami a régi világban lehet, hogy csak hosszú hónapok munkája során jöhetett volna létre.

Most itt a karantén, sokunknak, a szerencséseknek az otthoni munka, a több szabadidő, hiszen nem kell időt tölteni az utazással például. A felszabadult idő és energia éppen jól jöhet a konyhában: maga a főzés és sütés aktivitása is kikapcsol, és áthangol egy reménytelibb, pozitívabb állapotra, és még a család is jól jár az efféle meditációval.

Jótékony céllal készült a digitális, százoldalas, húsz ismert séf és gasztroarc bevonásával megalkotott, negyven receptből álló gyűjtemény.

A szakmabéliek egy emberként láttak hozzá a rendhagyó projekthez, amivel nemcsak azoknak segíthetnek, akik kifogytak az ötletből a többhetes folyamatos főzés miatt, hanem azoknak a rendkívüli teherbírású egészségügyi dolgozóknak is, akik minden erejükkel azon fáradoznak, hogy gyógyítsanak.

A kiadvány digitálisan beszerezhető és háromezer forintba kerül, ami egyben egy támogatói összeg. Az első cél a Rókus Kórház dolgozóinak kiszállított százhúsz adag húsvéti ebéd elérése.

Az ebédeket és a további szeretetcsomagokat olyan családi vállalkozások (éttermek, vendéglők, cukrászatok stb.) készítik majd, amelyek maguk is nehéz helyzetbe kerültek a járványügy miatt. Emellett alapítványi partnerük a Budapest Bike Maffia, így a még inkább nélkülöző emberek alapellátására is szánnak a befolyt összegből. A digitális Karantén Kantin szakácskönyv grafikai megjelenítése Hitka Viktória kreativitását dicséri.

Részletek és a Karantén Kantin megrendelésével kapcsolatos információk a projekt honlapján olvashatók.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Karantén Kantin)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom