Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól

Megesik, hogy egy nagyszabású receptgyűjtemény évekig készül, most viszont éppen egy hét alatt készült el a Karantén Kantin névre hallgató online projekt, melyhez hazai séfek, ismert gasztroarcok adták a leghasznosabb receptjeiket. Ezek az ételek a mostani bezártság esetén is elkészíthetőek, ráadásul olyan szakemberek bombabiztos ötletei, mint például Rácz Jenő, Mautner Zsófi, Wolf András vagy Vomberg Frigyes. A Karantén Kantin-ból befolyt összegekkel az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítik, nehéz helyzetbe került kis családi éttermek és vendéglátóhelyek bevonásával. 

Remek ötlet, remek kivitelezés. Az elmúlt hetekben a hazai gasztroszcéna sem élte a legfelhőtlenebb időszakát. A sopánkodásra, tétlenségre azonban nem volt idő, inkább együtt, közösen alkottak valami olyat, ami a régi világban lehet, hogy csak hosszú hónapok munkája során jöhetett volna létre.

Most itt a karantén, sokunknak, a szerencséseknek az otthoni munka, a több szabadidő, hiszen nem kell időt tölteni az utazással például. A felszabadult idő és energia éppen jól jöhet a konyhában: maga a főzés és sütés aktivitása is kikapcsol, és áthangol egy reménytelibb, pozitívabb állapotra, és még a család is jól jár az efféle meditációval.

Jótékony céllal készült a digitális, százoldalas, húsz ismert séf és gasztroarc bevonásával megalkotott, negyven receptből álló gyűjtemény.

A szakmabéliek egy emberként láttak hozzá a rendhagyó projekthez, amivel nemcsak azoknak segíthetnek, akik kifogytak az ötletből a többhetes folyamatos főzés miatt, hanem azoknak a rendkívüli teherbírású egészségügyi dolgozóknak is, akik minden erejükkel azon fáradoznak, hogy gyógyítsanak.

A kiadvány digitálisan beszerezhető és háromezer forintba kerül, ami egyben egy támogatói összeg. Az első cél a Rókus Kórház dolgozóinak kiszállított százhúsz adag húsvéti ebéd elérése.

Az ebédeket és a további szeretetcsomagokat olyan családi vállalkozások (éttermek, vendéglők, cukrászatok stb.) készítik majd, amelyek maguk is nehéz helyzetbe kerültek a járványügy miatt. Emellett alapítványi partnerük a Budapest Bike Maffia, így a még inkább nélkülöző emberek alapellátására is szánnak a befolyt összegből. A digitális Karantén Kantin szakácskönyv grafikai megjelenítése Hitka Viktória kreativitását dicséri.

Részletek és a Karantén Kantin megrendelésével kapcsolatos információk a projekt honlapján olvashatók.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Karantén Kantin)

jótékonyság | összefogás | karantén kantin | séf | receptek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom