Close
Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük

Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük

A koronavírus okozta válságban a vendéglátás az egyik legsúlyosabban érintett szektor. A tét nem kisebb, mint kedvenc éttermeink és kávézóink túlélése, és az, hogy megőrizzük azt a nívót, amit a hazai gasztrokultúrának az elmúlt években sikerült elérnie.

A házhoz szállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a voucherértékesítés. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, így nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is jelentősen megkönnyíti.

A jóteszel.hu abban segít, hogy a nehézkes, sokszor e-mailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást egy egységes online felületre tereli.

A közösségi finanszírozás ezen formája biztosítja, hogy a vendég egyéni igényei alapján dönthesse el, milyen értékű voucher-t vásárol – az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják. A kezdeményezés életre hívói hisznek abban, hogy az éttermi számlák előre kifizetése olyan megoldás, mellyel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt, a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.

A joteszel.hu három alapítója szintén iparági érintett. Devecseri Gergő a Son of man kommunikációs ügynökség tulajdonosa, Pintér Áron és Schmidt Dávid pedig a Beercase kézműves sörkereskedés alapítói. Mint mondják, az utalványokat értékesítő webshopot egy hét alatt hozták létre saját erőforrásból, céljuk pedig a valós, gyors segítségnyújtás.

“A kezdeményezésünk száz százalékig transzparens és nonprofit. Természetesen tudjuk, jelenleg nem mindenki teheti meg, hogy éttermi vouchert vásároljon, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokak számára fontos a törzshelyük túlélése, és szívesen találkoznának még kedvenc felszolgálóikkal az éttermek teraszain. Nem alamizsnát gyűjtünk, hanem hidat építünk. Hidat ahhoz, hogy ha ma jót teszünk, akkor hamarosan jót eszünk”.

A teljesség igénye nélkül a kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, a The Bigfish, illetve a Michelin-csillagokkal büszkélkedő Onyx és Costes.

A joteszel.hu csapata folyamatosan várja azon éttermek jelentkezését, amelyek csatlakozni szeretnének a programhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Onyx, Costes)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom