Close
Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük

Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük

A koronavírus okozta válságban a vendéglátás az egyik legsúlyosabban érintett szektor. A tét nem kisebb, mint kedvenc éttermeink és kávézóink túlélése, és az, hogy megőrizzük azt a nívót, amit a hazai gasztrokultúrának az elmúlt években sikerült elérnie.

A házhoz szállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a voucherértékesítés. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, így nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is jelentősen megkönnyíti.

A jóteszel.hu abban segít, hogy a nehézkes, sokszor e-mailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást egy egységes online felületre tereli.

A közösségi finanszírozás ezen formája biztosítja, hogy a vendég egyéni igényei alapján dönthesse el, milyen értékű voucher-t vásárol – az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják. A kezdeményezés életre hívói hisznek abban, hogy az éttermi számlák előre kifizetése olyan megoldás, mellyel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt, a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.

A joteszel.hu három alapítója szintén iparági érintett. Devecseri Gergő a Son of man kommunikációs ügynökség tulajdonosa, Pintér Áron és Schmidt Dávid pedig a Beercase kézműves sörkereskedés alapítói. Mint mondják, az utalványokat értékesítő webshopot egy hét alatt hozták létre saját erőforrásból, céljuk pedig a valós, gyors segítségnyújtás.

“A kezdeményezésünk száz százalékig transzparens és nonprofit. Természetesen tudjuk, jelenleg nem mindenki teheti meg, hogy éttermi vouchert vásároljon, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokak számára fontos a törzshelyük túlélése, és szívesen találkoznának még kedvenc felszolgálóikkal az éttermek teraszain. Nem alamizsnát gyűjtünk, hanem hidat építünk. Hidat ahhoz, hogy ha ma jót teszünk, akkor hamarosan jót eszünk”.

A teljesség igénye nélkül a kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, a The Bigfish, illetve a Michelin-csillagokkal büszkélkedő Onyx és Costes.

A joteszel.hu csapata folyamatosan várja azon éttermek jelentkezését, amelyek csatlakozni szeretnének a programhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Onyx, Costes)

koronavírus | gasztro | koronajárvány | koronavírus-járvány | kampány

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram