Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük

És közben felfüggesztik a diszkont légitársaságuk működését is.

Európa és a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Lufthansa sok más légitársasággal együtt története egyik legsúlyosabb válságát éli át. Kedden közleményt adtak ki, amelyben bejelentették, hogy a flottájuk mintegy hat százalékát, negyvenhárom repülőgépet használaton kívül helyeznek, illetve a diszkont légitársaságuk, a Germanwings működését teljesen felfüggesztik.

Ugyanakkor egy legkevésbé sem optimista jóslatot is megfogalmaztak: a polgári repülés csak évek múlva fog visszatérni a járvány előtti szintre.

Hónapokig fog tartani, mire a légi közlekedést korlátozó intézkedéseket teljesen feloldják, és évekig, amíg a repülés iránti igény visszatér a krízis előtti szintre.

Emiatt úgy döntöttek, hogy a járataik számát és ennek megfelelően az ezért felelős adminisztrációt csökkentik. A Lufthansa tizenhárom Airbust, öt Boeing 747–400-at kivont a forgalomból, és hamarosan újabb tizenegy Airbus A320-ast is a hangárokba helyeznek.

A Germanwings teljesen lehúzza a rolót, és csökkentések várhatók a Lufthansa tulajdonában lévő Lufthansa Cityline, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Swiss International Airlines flottáinál is,

A Germanwings 2020-ra szinte teljesen beleolvadt volna a Eurowingsbe

Ami a munkaerőt illeti, a Lufthansa tárgyalásokba kezdett a szakszervezetekkel, hogy „új típusú munkaviszony-modelleket dolgozzanak ki, hogy minél több ember megtarthassa az állását.”

germanwings | légiközlekedés | krízis | koronavírus | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom