Close
Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük

Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük

És közben felfüggesztik a diszkont légitársaságuk működését is.

Európa és a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Lufthansa sok más légitársasággal együtt története egyik legsúlyosabb válságát éli át. Kedden közleményt adtak ki, amelyben bejelentették, hogy a flottájuk mintegy hat százalékát, negyvenhárom repülőgépet használaton kívül helyeznek, illetve a diszkont légitársaságuk, a Germanwings működését teljesen felfüggesztik.

Ugyanakkor egy legkevésbé sem optimista jóslatot is megfogalmaztak: a polgári repülés csak évek múlva fog visszatérni a járvány előtti szintre.

Hónapokig fog tartani, mire a légi közlekedést korlátozó intézkedéseket teljesen feloldják, és évekig, amíg a repülés iránti igény visszatér a krízis előtti szintre.

Emiatt úgy döntöttek, hogy a járataik számát és ennek megfelelően az ezért felelős adminisztrációt csökkentik. A Lufthansa tizenhárom Airbust, öt Boeing 747–400-at kivont a forgalomból, és hamarosan újabb tizenegy Airbus A320-ast is a hangárokba helyeznek.

A Germanwings teljesen lehúzza a rolót, és csökkentések várhatók a Lufthansa tulajdonában lévő Lufthansa Cityline, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Swiss International Airlines flottáinál is,

A Germanwings 2020-ra szinte teljesen beleolvadt volna a Eurowingsbe

Ami a munkaerőt illeti, a Lufthansa tárgyalásokba kezdett a szakszervezetekkel, hogy „új típusú munkaviszony-modelleket dolgozzanak ki, hogy minél több ember megtarthassa az állását.”

krízis | germanwings | koronavírus | légitársaság | légiközlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram