Close
Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük

Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük

És közben felfüggesztik a diszkont légitársaságuk működését is.

Európa és a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Lufthansa sok más légitársasággal együtt története egyik legsúlyosabb válságát éli át. Kedden közleményt adtak ki, amelyben bejelentették, hogy a flottájuk mintegy hat százalékát, negyvenhárom repülőgépet használaton kívül helyeznek, illetve a diszkont légitársaságuk, a Germanwings működését teljesen felfüggesztik.

Ugyanakkor egy legkevésbé sem optimista jóslatot is megfogalmaztak: a polgári repülés csak évek múlva fog visszatérni a járvány előtti szintre.

Hónapokig fog tartani, mire a légi közlekedést korlátozó intézkedéseket teljesen feloldják, és évekig, amíg a repülés iránti igény visszatér a krízis előtti szintre.

Emiatt úgy döntöttek, hogy a járataik számát és ennek megfelelően az ezért felelős adminisztrációt csökkentik. A Lufthansa tizenhárom Airbust, öt Boeing 747–400-at kivont a forgalomból, és hamarosan újabb tizenegy Airbus A320-ast is a hangárokba helyeznek.

A Germanwings teljesen lehúzza a rolót, és csökkentések várhatók a Lufthansa tulajdonában lévő Lufthansa Cityline, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Swiss International Airlines flottáinál is,

A Germanwings 2020-ra szinte teljesen beleolvadt volna a Eurowingsbe

Ami a munkaerőt illeti, a Lufthansa tárgyalásokba kezdett a szakszervezetekkel, hogy „új típusú munkaviszony-modelleket dolgozzanak ki, hogy minél több ember megtarthassa az állását.”

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom