Close
Tizenöt jó hír, amivel be lehet indítani a szürke hétfőt

Tizenöt jó hír, amivel be lehet indítani a szürke hétfőt

Hétről hétre azon vagyunk, hogy jó híreket, pozitív üzeneteket és inspiratív tájakat szállítsunk az olvasóinknak. Most egy csokorba szedtük az elmúlt hónap pozitív változásait, szivet melengető híreit – ha esetleg nehezen indulna az utolsó áprilisi hétfő.

  • A hongkongi állatkert pandapárja egy évtizede próbálkozik az utódnemzéssel, de ez idáig sikertelenek voltak. Most, a nyilvánosság számára nem nyitnak meg, nincs sok zavaró tényező. És végül sikerrel jártak!
  • Az új-zélandi miniszterelnök azt üzente az ország gyermekeinek, a húsvéti nyúl és a fogtündér is létfontosságú dolgozók, így karantén idején is muszáj dolgozniuk, nincs home office!
  • Az ausztrál búvároktatók, túravezetők sem viszik a szokásos víz alatti túráikat. Ehelyett a Nagy-korallzátonyon új korallokat telepítenek.
  • A világ tudósai szerint még sosem volt ennyire élénk a tudományos kutatói élet, mint most, ráadásul egy dologra fókuszálva.
  • A riói Megváltó Krisztus szobra a világ egészségügyi dolgozói előtt tisztelgett. Különleges, orvosi egyenruhás megvilágítást kapott, reményt adva mindazoknak, akik a járványügy miatt saját életüket veszélyeztetve küzdenek a vírusos betegek gyógyulásáért.
  • New York állam kormányzója bejelentette, hogy körülbelül hatezer mentálhigiénés szakembert támogatnak, akik önkéntes programba jelenkeztek. Egy segélyhívó vonalon jelentkezhetnek be az ingyenes online konzultációra mindazok, akik szakemberrel beszélnének a szorongató élethelyzetben.
  • A világon percről percre változik a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, ám leginkább a növekedésről és a sajnálatos halálesetekről, intenzíven ápolt emberekről beszélünk. Közel járunk a hárommilliós betegségszámoz, de a gyógyultak száma már egymillió körül jár.
  • Borsodból láthatóvá váltak a Magas-Tátra vonulatai, Pandzsáb tartományban évtizedek óta csak hírből tudták, melyik irányban van a Himalája, de a kijárási korlátozások és a csökkenő légszennyezettség következtében fenséges látványával ajándékozta meg az indiai embereket.
  • Leonardo DiCaprio megalapította az America’s Food Fund névre keresztelt alapot, rögtön tizenkét millió dolláros kezdőösszeggel. A világsztárhoz csatlakozott Oprah Winfrey, Lady Gaga és Jeff Bezzos, az Amazon vezérigazgatója is. Céljuk, hogy országuk legsebezhetőbb emberei se maradjanak étel nélkül a világjárvány következtében. Meglévő ételbankokat támogatnak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

pozitív | koronavírus-járvány | koronavírus | jó hír | good news

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram