Close
A szeszfőzdék is ráálltak a kézfertőtlenítő gyártására

A szeszfőzdék is ráálltak a kézfertőtlenítő gyártására

Nem lehet probléma a kézfertőtlenítők időszakos hiánya sem a civilek körében, sem a kórházakban, ha néhány üzem átáll a gyártásukra. Így tesz néhány szeszdesztilláló is. 

Már napokkal ezelőtt is nehéz volt kézfertőtlenítőt találni a drogériákban, sokak rémhíreket is terjesztettek, hogy az összes készlet el fog fogyni. Az LVMH csoport, melyhez a Louis Vuitton és a Dior is tartozik, bejelentette, hogy mostantól parfümök helyett a francia egészségügyet segítik, és egy időre a fertőtlenítők előállításával lesznek elfoglalva.

Hasonlóan döntött néhány szeszfőzde is. Vannak, amelyek saját csomagolásba töltik az alkoholos zseléket, mások arra kérik a leendő felhasználókat, hogy hozzanak saját üveget, a fenntarthatóság miatt is. Az atlantai Old Fourth Distillery például ingyenesen biztosítja az aloe vera gélből és 95%-os etanolból készített fertőtlenítőt mindenkinek, aki a környéken hozzájutna. A Moonrise Distillery Georgia államban gint üt föl némi aloe verával, náluk így készül a jelenleg eleminek számító termék. Mindkét szeszfőzde elfogad felajánlásokat, de alapvetően ingyen méri az értékes anyagot. A Durham Distillery kifejezetten a vendéglátásban dolgozóknak állít elő fertőtlenítőt, és egyre több európai kisebb és nagyobb üzem is csatlakozik a mozgalomhoz.

Zólyomi Zsolt, az első magyar parfümőr is értékes információkat osztott meg követőivel a Facebookon. A Le Parfum luxusparfüméria tulajdonosa gyógynövény-biológus parfümőr, sőt, virológia speckollégiumot is látogatott, így aztán abszolút valid praktikákkal segíti követőit, melyek közül az egyik legötletesebb, hogy régi, megunt illatok (kölnivíz, parfüm, Eau de Toilette, Eau de Parfum) is alkalmasak arra például, hogy alkalmasint letöröljük velük a kilincseket, villanykapcsolókat.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom