A szeszfőzdék is ráálltak a kézfertőtlenítő gyártására

Nem lehet probléma a kézfertőtlenítők időszakos hiánya sem a civilek körében, sem a kórházakban, ha néhány üzem átáll a gyártásukra. Így tesz néhány szeszdesztilláló is. 

Már napokkal ezelőtt is nehéz volt kézfertőtlenítőt találni a drogériákban, sokak rémhíreket is terjesztettek, hogy az összes készlet el fog fogyni. Az LVMH csoport, melyhez a Louis Vuitton és a Dior is tartozik, bejelentette, hogy mostantól parfümök helyett a francia egészségügyet segítik, és egy időre a fertőtlenítők előállításával lesznek elfoglalva.

Hasonlóan döntött néhány szeszfőzde is. Vannak, amelyek saját csomagolásba töltik az alkoholos zseléket, mások arra kérik a leendő felhasználókat, hogy hozzanak saját üveget, a fenntarthatóság miatt is. Az atlantai Old Fourth Distillery például ingyenesen biztosítja az aloe vera gélből és 95%-os etanolból készített fertőtlenítőt mindenkinek, aki a környéken hozzájutna. A Moonrise Distillery Georgia államban gint üt föl némi aloe verával, náluk így készül a jelenleg eleminek számító termék. Mindkét szeszfőzde elfogad felajánlásokat, de alapvetően ingyen méri az értékes anyagot. A Durham Distillery kifejezetten a vendéglátásban dolgozóknak állít elő fertőtlenítőt, és egyre több európai kisebb és nagyobb üzem is csatlakozik a mozgalomhoz.

Zólyomi Zsolt, az első magyar parfümőr is értékes információkat osztott meg követőivel a Facebookon. A Le Parfum luxusparfüméria tulajdonosa gyógynövény-biológus parfümőr, sőt, virológia speckollégiumot is látogatott, így aztán abszolút valid praktikákkal segíti követőit, melyek közül az egyik legötletesebb, hogy régi, megunt illatok (kölnivíz, parfüm, Eau de Toilette, Eau de Parfum) is alkalmasak arra például, hogy alkalmasint letöröljük velük a kilincseket, villanykapcsolókat.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

koronavírus-járvány | alkohol | desztilláló | whisky | tequila

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom