Tizenöt jó hír, amivel be lehet indítani a szürke hétfőt

Hétről hétre azon vagyunk, hogy jó híreket, pozitív üzeneteket és inspiratív tájakat szállítsunk az olvasóinknak. Most egy csokorba szedtük az elmúlt hónap pozitív változásait, szivet melengető híreit – ha esetleg nehezen indulna az utolsó áprilisi hétfő.

  • A hongkongi állatkert pandapárja egy évtizede próbálkozik az utódnemzéssel, de ez idáig sikertelenek voltak. Most, a nyilvánosság számára nem nyitnak meg, nincs sok zavaró tényező. És végül sikerrel jártak!
  • Az új-zélandi miniszterelnök azt üzente az ország gyermekeinek, a húsvéti nyúl és a fogtündér is létfontosságú dolgozók, így karantén idején is muszáj dolgozniuk, nincs home office!
  • Az ausztrál búvároktatók, túravezetők sem viszik a szokásos víz alatti túráikat. Ehelyett a Nagy-korallzátonyon új korallokat telepítenek.
  • A világ tudósai szerint még sosem volt ennyire élénk a tudományos kutatói élet, mint most, ráadásul egy dologra fókuszálva.
  • A riói Megváltó Krisztus szobra a világ egészségügyi dolgozói előtt tisztelgett. Különleges, orvosi egyenruhás megvilágítást kapott, reményt adva mindazoknak, akik a járványügy miatt saját életüket veszélyeztetve küzdenek a vírusos betegek gyógyulásáért.
  • New York állam kormányzója bejelentette, hogy körülbelül hatezer mentálhigiénés szakembert támogatnak, akik önkéntes programba jelenkeztek. Egy segélyhívó vonalon jelentkezhetnek be az ingyenes online konzultációra mindazok, akik szakemberrel beszélnének a szorongató élethelyzetben.
  • A világon percről percre változik a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, ám leginkább a növekedésről és a sajnálatos halálesetekről, intenzíven ápolt emberekről beszélünk. Közel járunk a hárommilliós betegségszámoz, de a gyógyultak száma már egymillió körül jár.
  • Borsodból láthatóvá váltak a Magas-Tátra vonulatai, Pandzsáb tartományban évtizedek óta csak hírből tudták, melyik irányban van a Himalája, de a kijárási korlátozások és a csökkenő légszennyezettség következtében fenséges látványával ajándékozta meg az indiai embereket.
  • Leonardo DiCaprio megalapította az America's Food Fund névre keresztelt alapot, rögtön tizenkét millió dolláros kezdőösszeggel. A világsztárhoz csatlakozott Oprah Winfrey, Lady Gaga és Jeff Bezzos, az Amazon vezérigazgatója is. Céljuk, hogy országuk legsebezhetőbb emberei se maradjanak étel nélkül a világjárvány következtében. Meglévő ételbankokat támogatnak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

good news | jó hír | good vibes | koronavírus-járvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom